To je to što me zanima!

Slavonski izum: Prijatelji su napravili bazen od bala sijena

Mladići iz Novske su 14 bala složili u krug i povezali ih trakama te na to stavili dva sloja najlona kako ne bi propuštao vodu koju su skupljali po bunarima u selu
Vidi originalni članak

Kulen, kulenova seka, šljivovica, čvarci i - balazen! Da dobro ste pročitali. Slavonci imaju novi autohtoni proizvod, bazen od bala sijena. U Jazavici kraj Novske napravilo ga je sedam prijatelja.

- Nešto slično vidjeli smo na internetu. Sestra Mihaela me nagovorila da i mi napravimo naš bazen - kaže Marko Jakubek (24), kojem nije trebalo dugo da se baci na posao. Prijatelji su 14 bala složili u krug i povezali ih trakama te na to stavili dva sloja najlona kako ne bi propuštao vodu koju su skupljali po bunarima u selu. Marko se pohvalio kako su balazen dubine 1,2 i promjera 4,5 metara napravili u jednom danu.

- Napunili smo ga vatrogasnim cijevima s 20 kubika čiste i prirodne vode. Užitak je kupati se jer smo ga napravili vlastitim rukama - zaključuje Marko i dodaje da ih balazen spašava od vrućina jer zbog krize nisu mogli ići na more. Na gradnju su potrošili 400 kuna, koliko ih je stajao najlon. Taj im je novac darovao otac dok su susjedi donosili hranu i piće kojim su počastili sve goste. Marko tvrdi da će bazen stajati cijelo ljeto, a vjerojatno i dio jeseni ako se nastave visoke temperature. 

Idi na 24sata

Komentari 122

  • VIC3148 09.08.2013.

    Bravo Jazavčani!!!!! Svaka čast a mi smo(i ja sam iz tog šora) vrijedni Šokci, samo se čuvajte i nekako pročišćavajte vodu da se ne pokvari. Uživajte!!

  • ZoranŠimunec 08.08.2013.

    višak slame cca 2000 kn al svaka čast na ideji

  • DarioBrnić 08.08.2013.

    Svaka čast za kreativnost i trud, odlična ideja, napravit ću i ja za koji dan ovako nešto :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare