To je to što me zanima!

Sletjeli na rijeku Hudson: Od čuda je prošlo već pet godina

Zrakoplov sa 145 putnika prisilno je sletio nakon što su mu otkazala oba motora. Prema nekim izvješćima pad je uzrokovalo jato ptica, a dvije su uletjele u motor
Vidi originalni članak

Prošlo je pet godina od slijetanja putničkog aviona US Airwaysa u rijeku Hudson u New Yorku. Članovi posade i putnici došli su na mjesto nesreće i nazdravili  čašom šampanjca u znak sjećanja na taj dan.

Nesreća je proslavila kapetana Chesley "Sully" Sullenbergera III i prvog časnika  Jeffa Skilesa. Oni su uspjeli Airbus A319 dovesti do sigurnog prizemljenja nakon što su prestala raditi oba motora. Prema nekim izvješćima pad je uzrokovalo jato ptica od kojih su dvije uletjele u motor Airbusa nekoliko minuta nakon polijetanja, piše New York Post.

Zrakoplov je letio na liniji 1549 iz zračne luke LaGuardia u New Yorku prema Charlotteu u Sjevernoj Carolini. U trenutku nesreće u njemu je bilo 145 putnika i pet članova posade. Tridesetak njih u strahu je iskočilo u ledenu vodu rijeke čim su otvorena vrata aviona.


Idi na 24sata

Komentari 8

  • SWEET CHILD 16.01.2014.

    Smrznem se kad vidim da je već prošlo pet godina, ja se svega sjećam koda je bilo jučer!

  • Lina39 16.01.2014.

    Sve čestitke pilotu i kopilotu na slijetanju i sretnom završetku.Dokumentarac je bio i škola drugim pilotima kako se ponašati u takvim situacijama i ostati živ. Sretno svim ljudima iz zrakoplova!

  • z hood 16.01.2014.

    svaka cast pilotu nevjerovatno kakoje to izveo i da su svi prezivjeli!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare