To je to što me zanima!

Slovenac jedriličar nestao u moru, našli ga na hridima Paga

Slovenac je u bio bez ozljeda ali u stanju šoka i prilično pothlađen, a službenici zadarske Kapetanije prevezli su ga na otok Vir. Hitna pomoć odvezla ga je u 17.40
Vidi originalni članak

Slovenski nautičar nestao je danas tijekom plovidbe jedrilicom po jakom nevremenu između otoka Paga i Vira. Pomorska policija oko 15.30 sati dojavila je Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja  i spašavanja (MRCC Rijeka) o nestalom nautičaru, M.H. (52) koji u rano popodne otisnuo u plovidbu paškim arhipelagom. U koordinaciji s Lučkom kapetanijom iz Zadra poduzeli su akcija traganja i spašavanja.

- Nautičar se s otoka Vira u plovidbu otisnuo malom jedrilicom od 4,5 metara dužine tipa " laser" prema otoku Pagu, no, pod jakim udarima južnoga vjetra nije mogao upravljati jedrilicom te se nasukao na hridi otoka Paga. Našli smo ga na poziciji nasuprot virskog rta Boboviku 16.50 sati gdje je nedugo potom i spašen - kaže David Radas, glasnogovornik ministarstva mora.

Slovenac je u bio bez ozljeda ali u stanju šoka i prilično pothlađen, a službenici zadarske Kapetanije prevezli su ga na otok Vir. Hitna pomoć odvezla ga je u 17.40 sati kako bi ga medicinski zbrinuli. Nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Foto: Ilustracija
 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • merida_1 01.05.2017.

    Da je obratno,već bi to Slovenci uredno naplatili a ovi naši sve i svakom,đabe,pogotovo sad krenu avanturisti svih mogućih boja...

  • siroce777 26.04.2017.

    oni zatvaraju granice a mi njihove spašavamo-što reći

  • samopravda17 26.04.2017.

    Jedrilicu zaplijniti, njega sotviti na hridi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare