To je to što me zanima!

Slovenci će na referendum o arbitražnom sporazumu

Borut Pahor je uvjeren da je sporazum u skladu s Ustavom ali ipak želi skinuti i "najmanju dvojbu s ustavno-pravnog aspekta tog sporazuma"
Vidi originalni članak

Prije ratifikacije Arbitražnog sporazuma u Državnom zboru Slovenci će o tome aktu odlučicati na referendumu. Takvu je odluku danas donijelo šire vodstvo vladajuće slovenske Socijaldemokratske stranke (SD) premijera Boruta Pahora. Pahor će o tom prijedlogu u utorak razgovarati s ostalim koalicijskim partnerima. Pahor je uvjeren da je sporazum u skladu s Ustavom ali želi skinuti i "najmanju sjenu dvojbe s ustavno-pravnog aspekta tog sporazuma", prenosi Večernji list. Pahor kaže da se s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor dogovorio da Arbitražni sporazum ratificiraju još ove godine ali u subotu nije jasno odgovorio hoće li to, zbog slovenske referendumske procedure, biti moguće. Ministar pravosuđa Aleš Zalar tvrdi da nije realno očekivati da Slovenija arbitražni sporazum ratificira u roku kraćem od šest mjeseci.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sikorsky 08.11.2009.

    Hrvatska obavezno mora u Europsku Uniju,da Vama se pokupi sve šta još vrijedi a Hrvatski narod sa svojim mentalitetom i radnom sposobnošču naučit če da nema sveopštedržavnog bolovanja kad se igra nogomet,...WELCOME TO HELL!!!

  • NIPL 08.11.2009.

    duda, da je napisal v angleščini...bi vi skupaj še manj razumeli kot slovensko..... :)

  • 08.11.2009.

    @ tommot - o civiliziranosti bi se dalo pričati...Da li na nekom stranom forumu pišeš slovenski? Ili koristiš engleski iz čiste civiliziranosti??!! Tako bi se trebao ponašati i ovdje, ako si civiliziran...

Komentiraj...
Vidi sve komentare