To je to što me zanima!

Slovenci: Kraljevina Enklava je Slovenija, to nije 'ničija zemlja'

Sa stavovima Slovenije Hrvatska se sigurno neće složiti jer je područje Enklave, koje se prostire na 100 kvadratnih metara, jedan od predmeta spora na arbitraži
Vidi originalni članak

Najnovija 'mikrodržava' na svijetu Kraljevina Enklava, koju su u travnju proglasili poljski turisti, službeno pripada Sloveniji. Tako barem smatra tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova koje je priopćenje dostavilo agencijama, prenosi Blic.

Ministarstvo pojašnjava kako to područje,  između Brezovice pri Metliki i Brezovice Žumberačke, nije "ničija zemlja" te da je lokalno stanovništvo pogrešno informiralo poljske turiste.

Screensthot

Sa stavovima Slovenije Hrvatska se sigurno neće složiti jer je upravo područje Enklave, koje se prostire na 100 metara kvadratnih, jedan od predmeta spora na arbitražnom sudu koji bi odluku u konačnom razgraničenju dviju država trebao donijeti do kraja godine.

Kraljevinu Enklavu osnovao je Poljak K. Wrona. Iako nema velik teritorij Kraljevina Enklava ima svoje stranice na internetu kao i profile na društvenim mrežama Twitteru i Facebooku

Wrona je sebe postavio za kralja i na izborima odabrao nekoliko ministara. Kraljevina Enklava još nema zastavu ni glavni grad, ali ima moto 'građani cijelog svijeta' te i valutu dogecoin. Službeni jezici su engleski, poljski, hrvatski, slovenski i kineski, a ova mikronacija ima već i 134 građana.

24sata
Idi na 24sata

Komentari 43

  • dokoza 22.05.2015.

    tuđe nećemo - svoje nemamo! :))

  • august 21.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • fellix 21.05.2015.

    Ovi slovenci... ili kako ih Austrijanci zovu a prevedeno na Hrvatski.... "pizdojalci" , stvarno su zločesti i jadni. Ne prezaju ni pred čim da bi ostvarili svoje ciljeve. I da nije žalosno bilo bi smiješno. Žele tuđe teritorije, htjeli su registrirati kulen kao svoj autohtoni proizvod. Htjeli su dalmatinera kao svog psa, htjeli su Mađarima uzeti Tokajac kao svoje autohtono vino, a idioti neznanju da je tokajac dobio ime po mađarskoj pokrajini, dalmatiner ime po našoj Dalmaciji. Glupi li su, glupi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare