To je to što me zanima!

Slovenci neće naplaćivati kazne, ali skinite zastavice

Iz hrvatskog MUP-a su priopćili da su dogovorili sa Slovencima kako neće kažnjavati vozače sa istaknutim zastavama, ali savjetuju da ih se skine
Vidi originalni članak

Vatrena sam navijačica hrvatske repke. Nekoliko puta na dan idem preko granice. Želim pokazati da sam uz igrače. Nosim majicu s kockicama, a na autu imam zastavicu. Kad prolazim granicu, slovenski policajci me upozore: 'Maknite zastavice dok prolazite granicu. Kasnije ih stavite, ali na vlastitu odgovornost’ - rekla je Biserka Keresman (43). Navijačica živi u Bregani, u prvoj kući do hrvatsko-slovenske granice. Prema slovenskim zakonima, niti jedan automobil, osim protokolarnih, ne smije imati istaknute zastave na autima. Navodno, ako vas policajci uhvate, kazna je 41 euro. Biserki ponekad ne žele vratiti osobnu dok ne makne zastavicu.
- Plakati, zastavice i rekviziti koji bi mogli omesti vidljivost vozača moraju se skinuti. Opasni su u prometu - tvrdi Leon Keder iz slovenske policije.
- Zastavice su zakačene za prozor. Kome to smeta? Vozač je ni ne vidi. Nekoliko puta svjedočili smo kako auti sa slovenskim registracijama prolaze bez problema. Oni se ne boje da će ih policija zaustaviti - rekao je Ivan Smokrović (58), Biserkin suprug. Dodao je i da zabranjuju i male krpice s crveno-bijelim kockicama koje vijore, a jedva se i primijete. Supružnici su se našalili kako su Slovenci ljutiti što oni nisu na prvenstvu.
Iz MUP-a su priopćili da su sa Slovenijom dogovorila kako neće kažnjavati naše vozače sa istaknutim zastavicama. No, hrvatski MUP ipak savjetuje da se za vrijeme prolaska kroz Sloveniju zastavice i ostali navijački rekviziti uklone.
Zemlja domaćin Europskog prvenstva u nogometu, Austrija, također ima zakon koji zabranjuje simbole koji su izvan automobila. No tijekom trajanja prvenstva donijeli su privremeni propis kojim toleriraju simbole. Iz Hrvatskog ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija poručuju, iako su Hrvati sada euforčini i to žele svima pokazati, da to nije alibi za nepoštivanje tuđih zakona.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • jozojozic79 11.06.2008.

    Aj ne serite Hrvati moji, jel vam teško skinut zastavicu s auta? Zamislite 10 hrvatskih auta u sloveniji = gužva u prometu = pola Slovenije zakrčeno,...e,..a sad vi jos nabijete zastavice na aute i pomrčina sunca čitavi dan...he he he

  • NIPL 08.06.2008.

    hahaha... 42 komentara.....a samo jedan razuman i pametan!!!svaka cast...ima jos pametnih Hrvata... QUOTE: tražimo od drugih ono što drugima ne bi dali! bi li mi dozvolili po cesti srpske ,crnogorske ili slovenske zastave, pa makar i na 20 minuta? ne bih rekla08.06.2008. 12:41:16 | vagabunda pa da ...ljubomorni smo na sve sta imate..LOL

  • vea 08.06.2008.

    Admine na ..ši se ..rca!

Komentiraj...
Vidi sve komentare