To je to što me zanima!

Slovenci se pripremaju za val izbjeglica, primit će ih do 7000

Austrija je zbog očekivanja izbjegličkog vala preko Slovenije, od srijede ponovno uvela provjeru dokumenata na graničnom prijelazu Šentilju, Karavankama i Ljubelju
Vidi originalni članak

Slovenija se počela pripremati za prihvat 5 do 7 tisuća izbjeglica, javljaju tamošnji mediji. Od ponoći su uveli pojačan nadzor granice s Mađarskom dok na granici s Hrvatskom primjenjuju schengenski sustav kontrole. 

- EU mora hitno naći rješenje koje će vrijediti za cijelu EU. Slovenija je uvela nadzor nad granicom s Mađarskom, to ne znači da je granica zatvorena. Spremni smo na suočavanje s krizom. Naši ministri će razgovarati s kolegama iz susjednih država o tom problemu - rekao je slovenski premijer Miro Cerar nakon razgovora s austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom. 

Austrija je zbog očekivanja novog izbjegličkog vala preko Slovenije, od srijede ponovno uvela provjeru dokumenata na graničnom prijelazu Šentilju, Karavankama i Ljubelju. Policija je pojasnila da je riječ o nadzoru koji nije sustavan te da se ne očekuju gužve. Slovenska policija istovremeno je pojačala provjere putnika u vlakovima prema Grazu i Villachu.

U Austriju je tijekom noći na četvrtak ušlo tek nekoliko izbjeglica, a stanje na granicama je mirno.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • freedom4all 17.09.2015.

    Y** ben ti ..sad smo sretni šta nas je krivousti za*yeba i nije napravio malu Švicarsku od nas nego samo za onih 200 tričavih obitelji...dobro je..

  • 17.09.2015.

    A što će biti sa 7001. migrantom, ako je to nečije dijete od ovih 7000 koje će uzeti?

  • mm123 17.09.2015.

    to je narod koji je prljav, neuredan i koji nista ne radi. zele zivjet na tudoj grbaci. nek slovenci prime ove sta smo mi pustili da vise odu iz nase drzave. mi ih hranimo, a oni nas gadaju kamenjem. ko tebe kruhom ti njega kamenom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare