To je to što me zanima!

"Slovenija će blokirati RH dok se god ne riješi spor"

Pritisak Hrvatske na Sloveniju u vezi s blokadom neće uspjeti, a ni mogući pritisci iz Bruxellesa, naglasio je slovenski ministar vanjskih poslova
Vidi originalni članak

Slovenija se nada rješenju graničnog prijepora s Hrvatskom, no bude li potrebno, spremna je i dalje blokirati pristupne pregovore Hrvatske s Europskom unijom, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar. Slovenija blokadom nije željela odati dojam države koja stvara teškoće, ali je tako morala zaštititi svoje interese, objasnio je Žbogar. Pritisak Hrvatske na Sloveniju u vezi s blokadom neće uspjeti, a ni mogući pritisci iz Bruxellesa, naglasio je, dodavši da Slovenija ne može pristati na "bilo kakvo rješenje" te da je "preoptimistično vjerovati" kako pritisci u tom pogledu nešto mogu promijeniti. Žbogar je ustvrdio da je i Slovenija kad je pristupala EU "imala teškoće sa susjednim državama".
- No, za razliku od Hrvatske, koja u Sloveniju već godinama nije poslala u posjet nijednog od svojih pregovarača s EU, Slovenija je raspravljala s tim državama - dodao je.
- Ne želimo Hrvatsku ni na što prisiliti, ali rješenje je moguće samo ako je realistično i obostrano prihvatljivo - rekao je. Slovenija očekuje da proces rješavanja graničnog prijepora počne prije hrvatskog uključivanja u EU. Kako je kazao, to može biti bilateralno rješenje, privremeni sporazum ili dogovor o prijenosu spora pred međunarodnu sudbenu ustanovu ili arbitražu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sikorsky 14.01.2009.

    "mayhem26"Ti si pravi Hrvat!Tako treba!Ovaj reci kako je bilo na skijanju u Mariboru?

  • mayhem26 14.01.2009.

    Igrajte se vi janezi,pa ce vas EU izbaciti iz članstva.....razmislite malo sto vi pretstvljate uniji,a sto mi?Mi imamo slavoniju,liku i dalmaciju a vi imate alpske koze i gorenje,a država vam je kao malo veče dvorište.......JANEZI shvatite da ste vi nitko i nista,da nikada niste nista svoje obranili nego su to drugi činili za vas i ono najvaznije:SHVATITE CE CE VAS TAKVA POLITIKA VRATITI U KAMENO DOBA I DA NIKADA OD HRVATSKE NECETE DOBITI NI KOMADIC ZEMLJE,ZRAKA NI MORA!!!!!!!!

  • Brano 14.01.2009.

    JANEZI su prolupali od skijaša hoče da postanu na silu pomorci - LUDILO IH UHVATILO-pohlepa je opasna stvar

Komentiraj...
Vidi sve komentare