To je to što me zanima!

Slovenci i Mađari dogovorili su uspostavu graničnih patrola

Slovenska je ministrica rekla kako su se složili da je postavljanje ograde na granici sa Slovenijom bio "izvanredan događaj" koji neće utjecati na suradnju dviju država
Vidi originalni članak

Slovenska ministrica unutarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar sastala se s mađarskim kolegom Sandrom Pinterom na graničnom prijelazu Dolga Vas kako bi razgovarali o najnovijim zbivanjima vezano za izbjegličku krizu te o mađarskom podizanju ograde na granici sa Slovenijom.

U razgovorima je bilo riječi o budućoj koordinaciji za slučaj budućeg dolaska izbjeglica u Mađarsku i prolaska kroz njen teritorij. Slovenska je ministrica nakon sastanka rekla kako su se složili da je postavljanje ograde na dijelu granice sa Slovenijom, što su mađarske vlasti bile započele pa potom od toga odustale, bio "izvanredan događaj" koji neće utjecati na buduću suradnju dviju država.

Ubuduće će, kako je dogovoreno, Slovenija biti obaviještena o svim potezima Mađarske na njenoj granici s Hrvatskom vezano za prijelaz izbjeglica, javlja Radio Slovenija.

Dodala je da između ove dvije države, koje su dio Schengena, neće biti žice nego će u pograničnom području, radi kontrole izbjeglica ,biti formirane policijske patrole.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • Srboje 28.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • theoris 28.09.2015.

    Jebali smo ježa u leđa!!!

  • jo2hn8ny 28.09.2015.

    A jesu se dogovorili da im Mađari izgrade ogradu s Hrvatskom, jer sada več imaju debelog iskustva u izgradnji iste?

Komentiraj...
Vidi sve komentare