To je to što me zanima!

Slovenija je imenovala novog arbitra, to je Ronny Abraham

Ljubljana će o novom članu obavijestiti Zagreb i Haag, a nakon toga će njegovo ime objaviti javnosti. Erjavec je sazvao i sastanak svih veleposlanika u Sloveniji
Vidi originalni članak

Slovenska vlada imenovala je novog predstavnika pri Arbitražnom sudu. Iako njegovo ime još nije službeno objavljeno, slovenski mediji doznaju da je riječ o Ronnyju Abrahamu, predsjedniku Međunarodnog suda pravde. 

Ljubljana će o novom članu prvo obavijestiti Zagreb i Haag, a nakon toga će njegovo ime objaviti javnosti

Ronny Abraham je francuski državljanin, a rođen je 1951. godine u Kairu. Na Sudu je naslijedio Gilberta Guillauma, trenutačnog predsjednika Arbitražnog suda koji odlučuje o hrvatsko-slovenskoj graničnoj arbitraži. 

Erjavec sazvao veleposlanike

Ministar vanjskih poslova Slovenije Karl Erjavec za utorak je sazvao i sastanak svih veleposlanika koji djeluju u toj zemlji. 

Dosadašnji predstavnik Slovenije pri Arbitražnom sudu Jernej Sekolec odstupio je nakon što je otkriveno da je sa Simonom Drenik, predstavnicom ministarstva vanjskih poslova, telefonski dijelio povjerljive informacije o postupku arbitraže. 

Zbog te afere Hrvatska je najavila istupanje iz arbitraže, što bi u srijedu trebao potvrditi Sabor. Slovenska strana iz sporazuma, pak, ne želi odstupiti i namjerava nastaviti arbitražu s novim predstavnicima. 

Idi na 24sata

Komentari 148

  • colonelo 29.07.2015.

    ... mogu sada i Abrahama Lincolna imenovati neće im pomoći ... koji bedaci !!! ... dogovorili sa korumpiranim arbitrima za njih povoljno rješenje i onda sve "ushrali" lajanjem ko' babe piljarice ... no neka njih takvih ... vratilo im se ono što su nam činili u pristupanju NATO savezu i EU ... strava ...

  • patagonija1 29.07.2015.

    liliana.. .da kojim slucajem ovaj bude sudac, kome zapravo sudio?

  • patagonija1 29.07.2015.

    lilqiana..

Komentiraj...
Vidi sve komentare