To je to što me zanima!

Slovenija odobrila posvajanje djece istospolnim parovima

Za izmjenu zakona su se odlučili nakon što je ljubljanski Centar za socijalnu skrb odbio zahtjev partnerice za posvajanjem djeteta te se ona odlučila na tužbu
Vidi originalni članak

Slovensko Ministarstvo rada, obitelji i socijalne skrbi je odlučilo kako lezbijka može posvojiti trogodišnje biološko dijete svoje partnerice. Crol.hr javlja kako žena inače živi s partnericom u registriranoj izvanbračnoj zajednici. Slovenija je nedavno izglasala novi Obiteljski zakon koji istospolnim parovima omogućava posvajanje djece njihovih partnera i partnerica. 

Za izmjenu zakona su se odlučili nakon što je ljubljanski Centar za socijalnu skrb odbio zahtjev partnerice za posvajanjem djeteta te se ona odlučila na tužbu. Kazali su joj kako za to 'nema pravne podloge'. U Sloveniji trenutačno živi oko 100 djece koja nemaju jednaka prava kao djeca heteroseksualnih obitelji, što bi se novim zakonom trebalo promijeniti.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • pitur 31.07.2011.

    Dijete je stvoreno od muskarca i zene,a ne od muskarca i muskarca ili obrnuto!!Brak je nesto sveto između MUSKARCA I ZENE!!!Recite mi da sam primitivac ali nije normalno da dite ima dvi mame ili dva oca!!Sramota!!Ti ljudi su psihicki "poremeceni" i to je dokazano...Procitajte malo o tome.Ima psihijatra kolko oces koji su utvrdili da je homoseksualnost bolest!!Samo se naravno o tome ne pise,jer njihov lobi je prejak!!Sramotno!!Nemojte svrstavat nesto sto nije normalno pod normalnim...Samo mi je zao jadne dice koje ce imat traume cili zivot i koje ce patit jer ima dvi mame...Jadno dite!!!A normalni parovi ne mogu dobit dijete i cekaju po dvije godine...Ma sramota!!!Srica pa su kod nas jos uvik zabranjeni gay brakovi!!!!

  • yabsa 30.07.2011.

    SUPER!!! kad treba bacit kamen na paradu ljubavi (pa neka se zove i gay parada) to je normalno ne treba ni diskusirati o tome, a kad te Vlada svaki dan laže i smije ti se u lice, krade na očigled pravi te ludim, onda ništa... Ja bi radije bacio kamen tamo i sumnjam da bi stradao netko nevin, a još bi moglo biti i koristi. SLOVENIJA:HRVATSKA 1:0

  • PeroStruja 30.07.2011.

    Ti gejovi da su frajeri pravili bi djecu jedan u drugom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare