To je to što me zanima!

Slovenci opet šalju prosvjednu notu zbog pravilnika o granici

Slovenska oporba tražila je da Slovenija reagira zbog novoga hrvatskog pravilnika o granicama ribolovnih područja. Naši ribari ne vide ništa sporno u novom pravilniku
Vidi originalni članak

Slovenija je Hrvatskoj poslala prosvjednu notu zbog novog Pravilnika o granicama u ribolovnom moru za koji tvrde da prejudicira granicu u Savudrijskoj vali. Službena Ljubljana tvrdi da je riječ o jednostranom potezu Hrvatske. No, ipak smatraju da to neće utjecati na već dogovoren arbitražni postupak na koji su pristale obje države.

Državni tajnik za ribarstvo Tonči Božanić tvrdi pravilnik o granicama u ribolovnom moru ni u kom dijelu nije sporan. Istaknuo je u trećem Dnevniku HTV-a kako su temeljem novog Zakona o morskom ribarstvu morali donijeti nove pravilnike, pa tako i o granicama u ribolovnom moru. Objasnio je da pravilnik ni u kom dijelu nije sporan, jer se vanjske granice ribolovnog mora apsolutno ne mijenjaju, pa tako ni granice ribolovne zone A. Ona je samo podijeljena u tri podzone, a sjeverni dio je ostao nepromijenjen.

- Ne vidim nikakvog problema, jer su te vanjske granice ostale identične - rekao je Božanić.

Slovenska oporba tražila je da Slovenija službeno reagira zbog novoga hrvatskog pravilnika o granicama ribolovnih područja jer je, kako ističe, u njemu kao međudržavna granica u Savudrijskoj vali navedena "crta sredine".

Prosvjed ribara u subotu u podne

Hrvatski ribari najavljuju prosvjede zbog niza problema koji ih muče: od nekontroliranoga talijanskog izlovljavanja u hrvatskom ZERP-u, preko plavog dizela, sve do hrpe papira koju nakon svakog ulova traži naša birokracija. Prosvjedovat će, kažu, u subotu u podne.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • user_65835 23.01.2011.

    Nisam upoznao puno slovenaca,ali od ovih koje sam nazalost upoznao,mogu samo reci da su to obicni otimaci,ucijenjivaci,prevaranti i lopovi,jednom rijecju to je proklet narod.

  • Silver Surfer 20.01.2011.

    Kad ti je glava stalno u pijesku, drugi vide samo guzicu !!!!!

  • Prva Proleterska_1 20.01.2011.

    NACISTO OD ADMINISTRATORA ,TUŽIM TE VLASNICIMA U AUSTRIJU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare