To je to što me zanima!

Slovenija upozorila Hrvatsku da je poslala previše migranata

Slovenija će dopuštati tranzit najviše 580 migranata i izbjeglica dnevno, objavila je u petak slovenska policija koja navodi da se Hrvatska tog dogovora u četvrtak nije pridržavala
Vidi originalni članak

Slovenija će dopuštati tranzit najviše 580 migranata i izbjeglica dnevno, objavila je u petak slovenska policija koja navodi da se Hrvatska tog dogovora u četvrtak nije pridržavala.
Dogovoreno je brojčano ograničenje od najviše 580 migranata i izbjeglica dnevno, navelo je u priopćenju za javnost ravnateljstvo slovenske policije, te se dodaje kako je Hrvatska upozorena da se tog dogovora do kojega su došli ravnatelji policija država na tranzitnoj ruti  prošlog tjedna u Zagrebu ne pridržava, na što su je upozorili.
"Hrvatska je u četvrtak u Sloveniju dovela 850 migranata, a to bitno prelazi dogovoreno ograničenje", navode u slovenskoj policiji.
Nakon što je Austrija prošlog tjedna uvela restrikcije za ulazak migranata iz Slovenije i počela vraćati više desetaka migranata dnevno natrag u Sloveniju, za iste se mjere odlučila i Slovenija, a prema njezinom tumačenju s time da dnevni priljev migranata u Sloveniju ne smije biti veći od 580 dnevno suglasile su se i zemlje na migrantskoj ruti, na sastanku ravnatelja policija koji je 18. veljače održan u Zagrebu.
Dolazak migranata iz Hrvatske u Sloveniju preko Dobove zadnji je tjedan jako smanjen. Tako u nedjelju, ponedjeljak i utorak u Sloveniju nije ušao nijedan migrant, u srijedu ih je došlo 478, a u četvrtak 842, što je prema slovenskoj policiji odstupanje od dogovora ravnatelja policija.

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Battler 27.02.2016.

    Slovenci se svi međusobno poznaju

  • SamoJedanPoljubac 26.02.2016.

    A nu razlike : 580 ili 850.Samo mala zamjena mjesta brojaka,nista strasno.Salu na stranu,ovo sa tim ilegalckma trebanjedmostavno prekinuti.To je totalni apsurd da se drzavne granice prelaze kako se god nekome sprdne i bez jedne jedine isprave o identitetu.Porbajte vi tako u Sloveniju ili Srbiju.Bit cete ekspreksno vraceni.A da ne govorimo o drasticnim kulturoloskim i socijalnim razlikama.Bit ce tu jos ohoho problema,a to govorim od samog pocetka navale ovih ilegalaca.

  • Galeb i ja 26.02.2016.

    Saljite to u Njemacku njima toga nikada dosta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare