To je to što me zanima!

Slovenki pozlilo na planini, spašavali je helikopterom

Spasioci su helikopterom prevezli planinarku u celjsku bolnicu. Liječnici su je zatekli pri svijesti, te sumnjaju kako je imala srčani ili moždani udar
Vidi originalni članak

Slovenskoj planinarki pozlilo je oko 12 sati kraj izvora Savinje na usponu iz Logarske doline prema planinarskom domu na Okrešlju u kamniško-savinjskim Alpama. Pomoć su joj pružili članovi GRS-a i djelatnici Frischaufova doma na Okrešlju, čemu je svjedočila i naša ekipa. Nosilima su je prevezli do uzletišta za helikoptere i pozvali dežurnu službu ljubljanske zračne luke Brnik. Helikopterom su stigli spasioci i liječnička ekipa, koji su je hitno odvezli u celjsku opću bolnicu.
Žena je bila pri svijesti, ali dezorijentirana, pa nije znala točno opisati simptome. Sumnjalo se na infarkt ili moždani udar. Točna dijagnoza utvrdit će se u bolnici. GRS u sezoni na Brniku svakodnevno dežura pa je pomoć stigla u najkraćem roku. Prema riječima spasilaca, ovakvi i slični slučajevi česti su u Slovenskim alpama, a do sada ih je bilo deset sa smrtnom posljedicom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare