To je to što me zanima!

Slovenska vlada i sindikati idu u novi krug pregovora

Šef sindikata carinika Dušan Miščevič rekao je kako neće biti zaoštravanja štrajka, pokaže li vlada volju za dogovor na sastanku u ponedjeljak
Vidi originalni članak

Štrajk radnika javnih službi u Sloveniji se nastavlja, ali u ponedjeljak će se nastaviti i pregovori s vladom. Šef sindikata carinika Dušan Miščevič rekao je da neće biti zaoštravanja štrajka, pokaže li vlada volju za dogovorom, piše Žurnal24. Nije htio komentirati što očekuje od pregovora u ponedjeljak, da ne 'urekne' pregovore. Šef sindikata policajaca Zoran Petrovič rekao je da će zaoštriti štrajk, ne nađu li vlada i sindikati zajednički jezik. Na pregovorima u četvrtak postignut je mali napredak. Vladini predstavnici ne pristaju na povećanje plaća za 200 milijuna eura u sljedeće dvije godine, no kažu da se mogu dogovoriti oko drugih zahtjeva. U štrajku je polovica od 160.000 radnika, no vlada tvrdi da štrajka tek 27.000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mayhem26 04.10.2010.

    Gospodo novinari jesmo li mi možda Slovenci?Gdje vi živite i zašto mislite da nas uopce zanima sto ti ucjenitelji,đubrad i šljam rade?

Komentiraj...
Vidi sve komentare