To je to što me zanima!

Slovenski brodovi u naše vode ušli su 28 puta u tjedan dana

Policijski službenici u svim događajima postupali su uobičajeno te su se slovenska plovila nakon izdanog upozorenja udaljila i napustila teritorijalno more Republike Hrvatske...
Vidi originalni članak

Dok u Savudrijskoj vali ili Piranskom zaljevu hrvatske i slovenske vlasti nakon prošlotjedne odluke Arbitražnog suda kojom je Sloveniji pripala većina vale tek naoko vlada potpuni mir i spokoj među turistima pa i ribarima koji nastoje ne izazivati incidente prelazeći središnju crtu razgraničenja, hrvatska pomorska policija koja štiti naše ribare i granicu na moru posljednjeg tjedna ima pune ruke posla. 

Slovenci, odnosno slovenska policijska plovila i njihove ribarice od dana obznanjene presude iz Haga, na području Savudrijske vale u prosjeku četiri puta dnevno protuzakonito prelaze preko crte razgraničenja i ulaze u hrvatsko teritorijalno more.

Hrvatska pomorska policija je od 29. lipnja do 6. srpnja evidentirala 28 povreda crte razgraničenja i prelazaka u teritorijalno more Republike Hrvatske. Policijski službenici u svim događajima postupali su uobičajeno te su se slovenska plovila nakon izdanog upozorenja udaljila i napustila teritorijalno more Republike Hrvatske – kazala je za 24 sata Nataša Rogić Jukopila iz istarske policije.

Ministarstvo unutarnjih poslova o svakoj povredi crte razgraničenja u Savudrijskoj vali izvješćuje Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Savudrijski i umaški ribari kažu da im ribarski dani protječu mirno iz bez incidenata. Slovenska policija tek ponekog ribara upozori na za njih nedozvoljenu poziciju nakon čega im odmah u zaštitu staju hrvatski policajci.
Ribari ponavljaju da će na more u ribarenje kao i do sada do crte razgraničenja te da ne žele nikakve incidente. 

Ističu da se na moru dok ribare osjećaju sigurno prisutnošću hrvatske policije na moru. 

Idi na 24sata

Komentari 147

  • Usora1 09.07.2017.

    krivooo je moreeeeeeeeeeeeeeeee

  • Narodni glas 08.07.2017.

    Ne znači ne. A ovi uđu 28 puta i samo upozoreni ? Strašno

  • UrosBukovec 08.07.2017.

    Pa napišite onda i za Hrvatske. Štajerska si dve uvek kršili. Džabe stvar je rešena. A šteta za Slovenijo je bila več samo prevratom Bakariča. Meja je bila na mirni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare