To je to što me zanima!

Slovenski mediji: Ivica Todorić spreman na prodaju Konzuma

Čelnik Mercatora Žiga Debeljak još je u ožujku poručivao Todoriću kako je "vrijeme za kupnju, a ne prodaju". Kasnije je potvrdio da su počeli pregovori o povezivanju
Vidi originalni članak

Službenih informacija o detaljima sastanka čelnika Mercatora i Agrokora nema, no slovenski mediji pišu kako je Ivica Todorić spreman na prodaju Konzuma. 

Jučerašnji sastanak održan je, naime, nakon višemjesečnog "šamaranja" na mjerodavnim burzama na kojima su i Mercator i Agrokor (odnosno Konzum) iskazivali apetite da preuzmu jedan drugoga. Čelnik Mercatora Žiga Debeljak još je u ožujku poručivao Todoriću kako je "vrijeme za kupnju, a ne prodaju", da bi nakon sastanka s Todorićem potvrdio samo da su počeli pregovore o strateškom povezivanju, o čemu se do njihova okončanja neće obavještavati ni javnost ni dioničari.

- Dogovorili smo se o daljnjim postupcima - rekao je Debeljak, ističući kako će preliminarni pregovori potrajati idućih nekoliko tjedana. Pojašnjava da oni nemaju nikakve veze s natječajem u pripremi kojim slovenske banke i drugi značajniji dioničari namjeravaju prodati 50,03 posto dionica Mercatora strateškom kupcu.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • švabo_1 26.06.2011.

    E sad kad ratno profiterstvo ne zastarjeva,treba prikrit tragove,oprat lovu,rajić je to već napravio.....

  • lega87 26.06.2011.

    lopov!

  • shalle 24.06.2011.

    i ja bi zaposlio ljude da dobijem nepovratne kredite od rohatinskog

Komentiraj...
Vidi sve komentare