To je to što me zanima!

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova: 'Odlučno se protivimo ruskim potezima u Ukrajini...'

Riječ je, kako se naglašava o "teškom kršenju međunarodnog prava i obveza koje je Rusija preuzela nizom sporazuma, uključujući i sporazum iz Minska"
Vidi originalni članak

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je na razgovoru pozvalo ruskog veleposlanika u Ljubljani kako bi mu izrazilo protivljenje Slovenije jednostranim potezima Rusije prema Ukrajini.

Ruskom veleposlaniku Timuru Ejvazovu tom je prilikom zamjenik političkog direktora u slovenskom ministarstvu Bogdan Batič prenio "odlučno protivljenje" Slovenije ruskim "potezima na ukrajinskoj granici, a posebno jednostranom priznanju nezavisnosti ukrajinskih pokrajina Donjeck i Lugansk", navodi se u priopćenju.

Riječ je, kako se naglašava o "teškom kršenju međunarodnog prava i obveza koje je Rusija preuzela nizom sporazuma, uključujući i sporazum iz Minska".

Oštro protivljenje potezima Kremlja još u utorak je u izjavi izrazilo ministarstvo vanjskih poslova, a slično su na ruske poteze reagirali i najviši slovenski dužnosnici - predsjednik države Borut Pahor i premijer Janez Janša koji će prema najavi u četvrtak i petak u znak potpore Ukrajini trebao boraviti u dvodnevnom radnom posjetu Kijevu, na poziv svog ukrajinskog kolege.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Legalno Ilegalno 23.02.2022.

    Pa dobro Slovenci šta vam to treba??? Sramotite se bez veze. Vjerojatno računate na to ako rusi dođu neće vas niti primjetiti koliko ste minijaturni.

  • neidemdalje 23.02.2022.

    joj ako vas rusi nađu na karti ... nadrljali ste...

  • LIFE@STYLE 23.02.2022.

    Što kaže naš precjednik ? Nešto je tih posljednjih dana...

Komentiraj...
Vidi sve komentare