To je to što me zanima!

Slovenskog župnika osudili na 5,5 godina za pedofiliju

Bivši župnik Albin Žnidarič (58) nepravomoćno je osuđen za zlostavljanje tri dječaka. Jednog, koji je duševno bolestan iskoristio je u župnom dvoru
Vidi originalni članak

Albin Žnidarič(58), bivši župnik u slovenskom Ormožu, osuđen je nepravomoćno jučer u Ptuju zbog pedofilije na jedinstvenu kaznu od pet i pol godina zatvora. Po isteku pravomoćne kazne još pet godina neće moći obavljati službu koja bi mu omogućila kontakte s mlađim osobama, a u što se ne računa vrijeme mogućeg liječenja ili zatvorske kazne. Suđenje je trajalo i okončano iza zatvorenih vrata jer je jedna od tri njegove žrtve još malodobna.
Žnidarič, koji je uhićen 5. veljače 2007. godine, dva je dječaka zlostavljao za ljetovanja 2000. godine u hrvatskome primorju. Bili su mlađi od 15 godina. Trećeg dječaka, 15-godišnjaka koji je i nemoćna osoba jer je duševno bolestan, 2006. godine je "iskoristio" u župnom dvoru. Na suđenju su oštećenici opisivali kako ih je napastovao i uz ispijanje piva prikazivao im filmove s video-vrpca. Na suđenju se branio šutnjom.
Žnidarič je prije suđenja podnio tužbu protiv države zbog protuzakonitog zadržavanja u pritvoru. Pravobraniteljstvo mu je za mjesec i pol takvoga pritvora ponudilo oko 1800 eura odštete, ali se duhovnik s tim nije složio. Kao ni sa jučer izrečenom kaznom, na koju će se žaliti.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • amer27 15.09.2008.

    Sta se naša Ana koja jadna stiti te gadove stalno nije oglasila na ovo i komentirala...

  • axlica 14.09.2008.

    gade mi se svećenici, gadeee.. svoju djecu nikad po crkvama neću puštat.. znam da generaliziram ali ovo je prešlo sve mjere

  • user_23416 13.09.2008.

    Pa ti odi u crkvu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare