To je to što me zanima!

Složni Pleterničani prijatelju za Uskrs uređuju trošnu kuću

Draganu Ferkiću (61) dom je pun vlage i nije za život. Prijatelji su mu počeli obnavljati kuću jer žele da u njoj dočeka Uskrs. Nabavili su mu namještaj i apatate
Vidi originalni članak

Prije nego što smo počeli s radovima, stanje je bilo katastrofalno. Svakog dana radimo koliko stignemo jer svi smo zaposleni. Vjerujemo da će za tjedan dana unutrašnjost biti potpuno obnovljena, priča Ivica Larna (58), predsjednik mjesnog odbora u Pleternici.

On je pokrenuo akciju te s još nekoliko prijatelja iz Pleternice, Sulkovaca i Bresnice posljednja dva mjeseca rade na obnovi kuće Dragana Ferkića (61). Žele mu, kažu, omogućiti normalne uvjete za život jer mu je unutrašnjost kuće bila u očajnom stanju. Sve je, tvrde, bilo puno vlage, pa su zidovi popucali, laminat se podignuo, a strop propadao. Ivica je za pomoć zamolio i Grad Pleternicu te se odazvala i gradonačelnica Antonija Jozić. Osigurala je Ferkiću da prvi put kuću spoji na kanalizaciju jer dosad to nije imao riješeno.

- Moram samo podnijeti zahtjev pa ću napokon imati i kanalizaciju. Prijatelji su me šokirali kad su mi rekli da će obnoviti kuću jer nisam imao novca za tako velike građevinske zahvate. Živim od 600 kuna invalidnine i 800 kuna socijalne pomoći, što je solidno, ali nedovoljno za obnovu - ispričao nam je vlasnik kuće Dragan Ferkić. Otkrio nam je kako u kući živi četiri godine te da mu je to jedino mjesto na kojemu može biti. Prije toga radio je 23 godine u samostanu u Ljubljani prije nego što je odlučio vratiti se u rodni kraj.

- Otkad su mi okrečili zidove i stavili novi laminat, osjećam se kao da živim u hotelu s pet zvjezdica. Strop je donedavno bio u očajnom stanju i sve je otpadalo s njega. Doslovce se više nije dalo izdržati od vlage i smrada - opisuje nam Ferkić.
Pohvalio se kako je od prijatelja dobio štednjak, hladnjak, novi namještaj i kuhinju, koji čekaju u garaži, a dovezli su mu i prikolicu punu drva.

- Radi bolje izolacije uskoro ćemo kuću obložiti stiroporom. Želimo da naš Dragan Uskrs dočeka u sređenom domu. Stavili smo na kuću i novu stolariju, a na proljeće ćemo srediti i dvorišnu zgradu – kaže Larna.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • pero djetlić 123 28.03.2016.

    jadni oni ljudi koji cekaju uskrs da bi nekome pomogli i sta sad su valjda sveci pomazite vi svaki dan a na uskrs uzivajte u obitelji

  • antun2 12.03.2016.

    Svaka čast,primajer za Hrvatsku vladu kako se daje i pomaže narodu,a neoduzima,osiromašava napaćeni narod.

  • mary_s 11.03.2016.

    Bravo, svaka čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare