To je to što me zanima!

Slučaj Assange: Ekvador traži pomoć u odluci o davanju azila

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange sklonio se u ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu. Traži azil i želi izbjeći izručenje Švedskoj gdje je optužen za silovanje
Vidi originalni članak

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange sklonio se u ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu. Traži azil i želi izbjeći izručenje Švedskoj gdje je optužen za silovanje. Zbog delikatne situacije, Ekvador je svoju veleposlanicu u Londonu pozvao na konzultacije u Quito kako bi razgovarali o Assangeovom zahtjevu za političkim azilom. 

Ekvadorska vlada za sada nije dala nijedan konkretan komentar o tome hoće li ga izručiti ili će pristati na njegov zahtjev. Predsjednik države, Rafael Correa rekao je da će zemlja slučaj razmotriti i s Velikom Britanijom i sa SAD-om, ali nije rekao kada će odluka biti donesena. Vjeruje se da će se s predstavnicima britanske vlade susresti u srijedu, piše Guardian.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Erazmo 24.06.2012.

    Assange je skupio ogroman fond povjerljivih informacija i podijelio ih cijelom svijetu. Zato je u buksi. Suprotan tok informacija nagrađuje se milijardama...Hint: Zuckenberg.

  • korki 23.06.2012.

    Ovaj citav napad na Assangea je sramotan i podlo namjesten. Ne postoji optuznica. Samo je izdan nalog za uhicenje od strane americke vlade. Jedini razlog na osnovi kojeg je optuzen jest da Svedska i Amerika imaju sklopljen poseban (nezakonski) Sporazum o izrucenju. Stoga su mu i podmetnuli silovanje u Svedskoj od strane dvije potplacene lezbijke koje rade za tamosnje politicare. Ne samo da je Britanija prekrsila zakon izrucenjem Assangea Svedskoj , vec je i Svedska prekrsila vlastite zakonske procedure. Ako izruce Assangea Svedskoj, dobrodosli u tiraniju. Onog trenutka kada ljudi pocnu biti zatvarani i krivicno gonjeni samo zato sto su odlucili iznijeti istinu o onome sto grupa monstruma koja vlada svijetom radi, tada ce humanost izgubiti i zadnju isrkricu postojanja na ovom planetu. Prvo su usutkali Bradley-a Manning-a, a sad isto spremaju i Assangeu. Ne daj se Assange!

  • HRVAT ALI PRAVI 23.06.2012.

    Da mu mogu dat azil ja bi mu ga dal samo zato ka je skoro sve raskrinkal ali takvi ne valjaju te su silovali bez kondoma te sa kondomom ajde molim vas,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare