To je to što me zanima!

Slučaj čistačice Mraz: Smijenili sanacijskog upravitelja bolnice

Čistačica Lidija Mraz tvrdi da je tijekom operacije morala držati nogu pacijentu kojem je operirano koljeno. Inspekcijski nadzor uočio je napravilnosti u radu
Vidi originalni članak

Sanacijski upravitelj Opće bolnice Bjelovar Stjepan Grabovac razriješen je dužnosti na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade. 

Ministarstvo zdravlja prije dva tjedna završilo je inspekcijski nadzor u Općoj bolnici Bjelovar u slučaju čistačice Lidije Mraz. Ministar Siniša Varga kazao je tada kako je inspektorat uočio nepravilnosti u angažmanu zdravstvenog osoblja u kirurškim salama. 

Podsjetimo, Mraz tvrdi da je tijekom operacije morala držati nogu pacijentu kojem je operirano koljeno. Ona se onesvijestila vidjevši krv te je pala na pod. Netom nakon što je sa svojom pričom izašla u javnost, Mraz je dobila telefonske prijetnje smrću.

Sanacijski upravitelj bolnice poručio je tada kako bolnica ne bježi od odgovornosti, ali je tvrdio da čistačica nije ni bila u sali za vrijeme operacije.


Idi na 24sata

Komentari 69

  • SilvaŠitić 26.09.2014.

    Čudo da je Inspekcijski nadzor ovaj put radio po propisima, jer savijest je kod njih nepoznata. Oni su poslušnici, pa je i ovaj razriješeni sanacijski ravnatelj dogovorno smijenjen. Radno mjesto, redovna mjesećna primanja bez ikakve kaznene obustave neće ga mnogo dotaknuti, ali gospođu hoće. Onaj tko ju je natjerao da bude u sali kao pomoć, te onaj tko joj je prijetio trebao bi kazneno odgovarati, te bi se moglo pomisliti da se nešto pošteno u ovoj državi presudi i osudi. Slućaj za osudu, jer dok liječnici u redovnom radnom plaćenom vremenu zarađuju u privatnim ordinacijama ova gospođa je bila u operacionoj sali kao ispomoć. Šta se sve u bolnicama događa a da javnost nezna, trebalo bi saznati. Sa ovim ministrom ni mi nećemo imati mogućnosti doći do bolnice a o sali ćemo maštati. Nedaj Bože da nam zatreba, jer tamo će raditi isključivo uz naplatu.

  • Linz 26.09.2014.

    Dobro je sve prošlo,ja sam mislio da će okriviti pacijenta.sve pohvale Inspekcijskom nadzoru !!!

  • ludakvanca 26.09.2014.

    joj kao da joj je ne znam sto bilo. ne smijes prdnut danas i vec si na sudu

Komentiraj...
Vidi sve komentare