To je to što me zanima!

Slučaj Glavaš: Dragić laže da je dao krivi iskaz

Suđenje Glavašu i ostalima u slučajevima "garaža" i "selotejp" nastavit će se svjedočenjem odvjetnika Damira Ratkovića i Anice Kovač
Vidi originalni članak

Ratković je bio prvi odvjetnik optuženog Zdravka Dragića koji je pucao u jedinog preživjelog svjedoka likvidacija osječkih Srba na Dravi. Iznoseći u siječnju svoju obranu Dragić je izjavio da je policija njegov iskaz izvukla ucjenom. Priču o pokušaju egzekucije preživjelog Srbina Radoslava Ratkovića, policiji je, tvrdi, ispričao kako ga ne bi teretili za drugo kazneno djelo koje je počinio ranije.
Odvjetnik Ratković je međutim danas ustvrdio da je Dragić u policiji izričito odbio njegov zahtjev da se brani šutnjom te rekao da želi dati iskaz. U iskazu, kasnije uvrštenom u optužnicu slučaja "selotejp", Dragić je detaljno prepričao da je sudjelovao u odvođenju Radoslava Ratkovića i na obali Drave pucao u njega, iako ga ustvari "nije želio ubiti". Pogođen s dva metka, Ratković je preživio i postao jedan od krunskih svjedoka.
Proteklog tjedna dvojica su Osječana, koji su navodno svjedočili o istrazi o ratnim ubojstvima u Osijeku, dobila anonimna prijeteća pisma. Jedan je od njih nedavno svjedočio na sudu i to mu nije prva prijetnja. Za život strahuje i drugi primatelj koji je svoj iskaz dva puta dao policiji, no još nije pozvan za svjedoka.
Pismo istog sadržaja stiglo je i na jednu zagrebačku adresu. Neslužbeno se doznaje da ga je primio Vladimir Faber, bivši načelnik Policijske uprave osječko-baranjske i jedan od svjedoka u takozvanom slučaju "selotejp". Glavaševa obrana tvrdi kako to s njezinim branjenikom nema veze. Smatraju kako se navodnim anonimnim prijetećim pismima pokušava stvoriti dojam da postoje vjerodostojni svjedoci protiv Branimira Glavaša te skrenuti pozornost javnosti s nezakonitih postupaka Vladimira Fabera i drugih policijskih službenika.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_18665 13.02.2008.

    MILETIĆ,PA OTAKLE TI¨?NISI NA KOSOVO-REPUBLIKA SA SVOJOM NAPAČENOM BRAČOM?

  • had 13.02.2008.

    Lažem da sam lagao jer nikad nelažem kada kažem da lažem.Ovako teće proces protiv Glavaša.To me potsjeća na poznatu drevnu izreku~~~nevjeruj ženi koja laže.

  • miletić 13.02.2008.

    Ništa neobično u državi Hrvatskoj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare