To je to što me zanima!

"Slučaj Sanader ide u pravcu koji je povoljan za optuženika"

Prvu presudu bivšem premijeru poništili su Ustavni suci koji nisu nikako smjeli sudjelovati u donošenju te odluke, jer su neki imenovani zahvaljujući Sanaderu
Vidi originalni članak

Sudac Ivan Turudić koji je na zahtjev odvjetnika Ive Sanadera izuzet iz procesa protiv bivšeg premijera gostova o je u emisiji RTL Direkt. 

Iako nije htio nagađati kome je u interesu odugovlačenje postupka niti prognozirati ishod, ali rekao je kako su prvu presudu Sanaderu poništili Ustavni suci koji nisu nikako smjeli sudjelovati u donošenju te odluke. 

- Znamo na koji se način imenuju suci Ustavnog suda i tko ih imenuje. Neki od njih su imenovali čistom milošću optuženog Sanadera. Oni kažu da to nije razlog za izuzeće, ali njihova praksa ih demantira jer su se suci Ustavnog suda u nekim drugim predmetima radi puno banalnijih razloga izuzimali. Međutim oni su se našli, uzeli su si ovlast da traže trunje u oku nas sudaca, a da ne vide balvane u svom oku - rekao je Turudić koji smatra da slučaj Sanader 'ide u pravcu koji je povoljan za optuženika'.

- Vrlo teško možemo govoriti o pravomoćnosti, možemo reći da u Hrvatskoj vlada neka uvjetna, odgođena pravomoćnost - kazao je.

Sanader je, podsjetimo, u slučaju Fimi Medija nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, a postane li presuda pravomoćna morat će vratiti 15,27 milijuna kuna koje je, po mišljenju zagrebačkog Županijskog suda, stekao nezakonito. HDZ je nepravomoćno kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 169

  • DambaTheBlackMamba 30.09.2015.

    Čača se vrača ... još se i stigne na vrijeme kandidirati za premijera :))

  • bajica1009 29.09.2015.

    Sve vodi ka tome brisanja odgovornosti pa i puštanja Sanadera iz pritvora a u cilju smanjenja odgovornosti HDZ za današnju situaciju

  • SAINT 29.09.2015.

    nažalost i njega je imenova Sanader , u normalnim zemljama presude Ustavnog suda se ne komentiraju ali kod nas to ne važi. po meni bi Sanader odavno bio pod zemljom jer za takvu izdaju Hrvatske presuda je smrt tim više što dolazi od premijera koji je član državotvorne stranke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare