To je to što me zanima!

Slučaj Zavadlav: 'Postupak će lakše ići pred drugim sudom'

Odvjetnik Filipa Zavadlava, Branko Šerić, zatražio je od Vrhovnog suda da se suđenje njegovom klijentu izmjestu na neki drugi sud u Hrvatskoj. Smatra da će se suđenje tako lakše odvijati
Vidi originalni članak

Smatram da se radi o takovom teškom kvalificiranom kaznenom djelu višestrukog ubojstva, da je došlo do uznemirenja građana, da će se postupak pred nekim drugim sudom lakše i efikasnije odvijati, rekao je Šerić za RTL

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za RTL još dodaje kako je već sada, zbog procjene sigurnosti okrivljenika, ali i medijske uključenosti, otežano vođenje kaznenog postupka.

- Moja očekivanja su da bi Vrhovni sud zaista trebao objektivno ocijeniti sve ove okolnosti, pa čak i ekonomičnost postupka - rekao je. Filip Zavadlav nalazi se u zatvorskoj bolnici u Zagrebu odakle ga voze na ročišta u Split, a prijedlog za prenošenje nadležnosti došao je krajem prošlog tjedna na splitski sud. 

- Zatraženo je mišljenje državnog odvjetnika koji je dao svoje mišljenje i nakon toga će cijeli spis biti ponovno poslan u Zagreb kako bi Vrhovni sud odlučio o tom prijedlogu - poručio je Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu. 

ČEKAJU NALAZ VJEŠTAČENJA Zavadlav zbog sigurnosnih razloga neće u splitski zatvor?

No, u DORH-u ne vide razlog za promjenom. 

- U odnosu na ovaj zahtjev Županijsko državno odvjetništvo u Splitu dalo je negativno mišljenje. Činjenica je da Županijsko državno odvjetništvo u Splitu provodi istragu do završetka iste bez obzira na to kakvu će odluku o prijedlogu branitelja okrivljenika donijeti Vrhovni sud Republike Hrvatske - poručil isu. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • škver 26.02.2020.

    Filipe, žao mi je što si sve u svom djetinjstvu prošao dok su mnoge pravne institucije zatvarale oči .

  • medo444 25.02.2020.

    Lakse ce putovati i uzimati bolje dnevnice...

  • mily 25.02.2020.

    kako god i gdje god, ali pravda za Filipa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare