To je to što me zanima!

Službenici u Puli dobili prijavu zbog nezakonite legalizacije

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu
Vidi originalni članak

Istarska policija kazneno je prijavila troje službenika jedinica regionalne samouprave koje sumnjiči da su izdali nezakonito rješenje kojim je legalizirana bespravno izgrađena građevina u Pomeru kod Pule.

Sumnjaju da je 53-godišnjak iz Pule, kao službena osoba jedinice regionalne samouprave nadležna za provođenje postupka legalizacije nezakonito izgrađenih objekata, 15. prosinca 2015., na poticaj 49-godišnje vlasnice nekretnine na području Pomera, unatoč neispunjavanju zakonskih uvjeta, nezakonito izdao rješenje o izvedenom stanju. Time je građevina nezakonito legalizirana.

Nakon saznanja o nezakonito izdanom rješenju, u listopadu prošle godine 42-godišnjakinja iz Poreča koja, kako se neslužbeno doznaje, obnaša funkciju pročelnice županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, dala je uputu 41-godišnjoj voditeljici odsjeka tog odjela da izda rješenje o ništavnosti nezakonito izdanog rješenja s ciljem prikrivanja počinjenog kaznenog djela i počinitelja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare