To je to što me zanima!

Novo doba policije: Kamerama će snimati svoje intervencije

U testnoj fazi zagrebački policajci dva mjeseca će zakačene na košuljama nositi kamere kojima će snimati intervencije. Uz kamere, dobili su i tablete, aplikacije...
Vidi originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak je predstavilo novi projekt e-sigurnost. U 10 sati otvorili su nove operativno-komunikacijske centre u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Centri su opremljeni s novim računalima, video-zidovima i opremom koja će im olakšati zaprimanje prijava građana i razvrstavanje lažnih dojava.

U 50 policijskih automobila stavili su i tablete s printerima i tipkovnicama

Započeli su i testnu fazu u kojoj policajci dobivaju kamere koje će nositi zakačene za košulje te će snimati intervencije kako bi lakše vidjeli što se točno dogodilo i spriječili policijsku brutalnost, a na taj način će i građani imati nadzor nad policijom. U testnoj fazi kamere će nositi zagrebački policajci dva mjeseca.

Za nekoliko dana objavit će i aplikaciju e-prijava pomoću koje će građani moći slati anonimne prijave, fotografije i snimke nesreća, zločina, prekršaja, a policajci će odmah moći procijeniti kakva je situacija.

Na predstavljanju u Zagrebu bili su zamjenik ministra Evelin Tonković, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, načelnik PU zagrebačke Goran Burušić, načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec te predstavnici HAKOM-a i Ericsson Nikole Tesle

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 84sa 17.10.2015.

    pa zakon o javnom redu i miru jos njemackim markama regulira kazne !!! sramota!!!

  • gamer3386 06.10.2015.

    Ljudi jako blate policiju to im je posao nisam policajac niti mi je ko u policiji ali stvarno policija je zasluzila puno vise prava,je istina kamere ce sprijeciti lose policajce ali ovo ce bas dati policiji puno vise slobode ako su u pravu :)

  • tatamata22 06.10.2015.

    To nazivaju e-sigurnost to je meni e-glupost.Kamera koju je 007 nosio u 60-tim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare