To je to što me zanima!

Smijenila Biancu Matković te je postavila za tajnicu

Premijerka je razriješila Biancu Matković s mjesta ministrice bez portfelja i imenovala ju državnom tajnicom u Ministarstvu rada i poduzetništva
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor razriješila je Biancu Matković s mjesta ministrice bez portfelja i imenovala ju državnom tajnicom u Ministarstvu rada i poduzetništva.
- Odluku smo donijele zajedno i uvjerena sam da će Matković na novom poslu imati priliku realizirati svoje znanje, vještine i sposobnosti - kazala je Kosor, te dodala da bi Matković kao državna tajnica za gospodarsku diplomaciju trebala na novom poslu pokrenuti projekte koji u Ministarstvu već dugo stoje.
Matković je nakon diplome Ekonomskog fakulteta od 1997. radila u Ministarstvu vanjskih poslova s Ivom Sanaderom. Pratila ga je do premijerske fotelje i 2003. postala je predstojnica njegova ureda. Bila je saborska zastupnica pa državna tajnica u MVPEI-ju.
Dok se nije znalo što zapravo Matković radi, u Vladi su govorili da ona 'obavlja poslove u dogovoru s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor te koordinira sve aktivnosti za izvršenje obveza u procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji'. Isti posao radila je i kao državna tajnica u MVPEI-ju gdje su rekli da je bivša ministrica 'koordinatorica svih koordinatora koji se u ministarstvima bave pristupom Hrvatske EU'.



S KOSOR SE SVAĐALA ZBOG OGLEDALA I TEPIHA
Otkako je početkom srpnja Ivo Sanader napustio premijersko kormilo i bez objašnjenja otišao iz aktivne politike, naveliko se spekuliralo što će biti s Biancom Matković. Njena smjena našla se u žiži interesa nakon što je bila suzdržana prilikom glasanja o Sanaderovu brisanju iz članstva. Javna je tajna da je Bianca za vrijeme vladavine Ive Sanadera bila njegova najbliža suradnica. Nakon što su Sanadera izbacili iz HDZ-a Matković je stalno isticala da je lojalan vojnik stranke. Često se spominjalo i da nije u najboljim odnosima sa predsjednicom Vlade Jadranke Kosor. Često puta pisalo se kako su njih dvije u svađi, a navodno su se Bianca i premijerka posvađale zbog ogledala i tepiha u uredu. Prije ljetovanja htjela je da se iz susjednog ureda u njezin prebace ogledalo i tepih. No po povratku tepiha i ogledala nije bilo. Iz Biancina ureda navodno ih je dala maknuti Kosor.

RADILA JE U POLITICI I PRIJE DIPLOME

Rado ističe da je u MVP došla kao studentica 1997. godine. Honorare je primala putem student-servisa do diplome 1999., kad je dobila stalan posao. Neki mediji tvrde da su joj roditelji jako dobri prijatelji s Ivom Sanaderom.

MINISTRICA BEZ PORTFELJA
Ministar bez portfelja je onaj kojemu premijer nije dodijelio poseban resor. Bianca Matković tu je fotelju dobila početkom srpnja nakon odlaska Ive Sanadera.

PLAĆA VIŠA ZA 3200 KUNA

U imovinsku karticu nije unijela ministarsku plaću. No, niti jedan ministar nema plaću nižu od 18.500 kn. Kao državna tajnica imala je 15.300 kn.

SLUŽBENI AUTOMOBIL I VOZAČ
Kao ministrica u Vladi Jadranke Kosor imala sve beneficije koje joj zakonom pripadaju - službeni automobil, vozača, karticu, mobitel, dnevnice...

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Perfect 24.03.2010.

    Živile žene! lol

  • user_2666 24.03.2010.

    ..., a lipe ste oba dvije; ne znaš koja je ljepša?

  • lexus 24.03.2010.

    nevjerojatno antipatična ta bjaka na faci joj se vidi da je pokvarena,

Komentiraj...
Vidi sve komentare