To je to što me zanima!

Smjene u HAC-u: Informatika potrošila čak 355 milijuna kuna

Stalni sudski vještak Saša Aksentijević je prije nekoliko mjeseci obavio analize natječajne dokumentacije ugovora za informatičke i telekomunikacijske usluge
Vidi originalni članak

Uprava HAC-a smijenila je čelne ljude Odjela za informatiku nakon što se ispostavilo da je ta tvrtka u proteklih šest godina potrošila čak 355 milijuna kuna na informatičku opremu i usluge, prenosi HRT.

Stalni sudski vještak za informatiku i telekomunikacije Saša Aksentijević je prije nekoliko mjeseci obavio analize natječajne dokumentacije ugovora za informatičke i telekomunikacijske usluge HAC-a. U njoj među ostalim stoji da je od 2005. do 2011. godine za instaliranje i održavanje informatičke opreme u Hrvatskim autocestama potrošeno nevjerojatnih 355 milijuna kuna, od čega se oko 60 posto odnosi na održavanje, a samo 40 posto na investicije, piše Novi list. 

Tvrtke koje su odradile i naplatile velik dio spomenutih poslova su Storm Computers, Combis, Oracle, InfoSistem i TEB informatika, GEA/CSSI te dvije javnosti najpoznatije tvrtke - King ICT u vlasništvu umirovljenog generala Damira Krstičevića te tvrtka Soboli, koju je 2002. godine osnovao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • HR revolucija 07.10.2012.

    kad malo bolje pogledamo prošlost.Svi tako zvani HRVATI,koji se busaju u prsa. Največi su lopovi ove države.

  • zagi 24 07.10.2012.

    Svi su oni Ivo Sanader!

  • MAX 2010 05.10.2012.

    Na čelu direktora trebalo bi pribiti pločicu sa "rokom uporabe" a ne da svi bivši budu još bolje i unosnije zaposleni kao kadrovi u drugom planu na novim jaslama i to ne samo iz HAC-,HRT-a nego odasvud.Dobro da su objavili imena tvrtki jer se zna tko je čiji i odakle.

Komentiraj...
Vidi sve komentare