To je to što me zanima!

Smrt Lane Bijedić: Ubili su je udarcima šakama i nogama...

Više od dva mjeseca nakon što su njezino beživotno tijelo pronašli u rijeci Studenčici, u mjestu Studenci kod Ljubuškoga, stigli su rezultati analize bioloških tragova na tijelu 18-godišnje Lane Bijedić...
Vidi originalni članak

Tko je ubio Lanu Bijedić? Je li policija pronašla nešto u pretresu nenastanjene kuće ribiča koji je pronašao njezino tijelo? Što su pokazala vještačenja dvaju automobila jednog stanovnika Čapljine? On je na dan pronalaska Lanina tijela navodno imao automobilsku nesreću i očito je bio sumnjiv policiji... Cijeli slučaj i dalje je potpuni misterij, jedino je nakon obdukcije definitivno jasno - djevojka koja je tek bila završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu umrla je nasilnom smrću. Ubijena je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, obdukcijski nalaz pokazuje da je Lana Bijedić (18) dokrajčena udarcima šakama i nogama nakon čega je nepoznati počinitelj, za kojim se i dalje traga, njezino tijelo prema svemu sudeći bacio u rijeku Studenčicu, neslužbeno doznaje Dnevni avaz

Podsjetimo, rekonstrukcija kretanja nesretne djevojke pokazala je da se djevojka te kobne nedjelje, 6. listopada, u prijepodnevnim satima najprije autobusom zaputila iz Mostara u Čapljinu. Prema snimkama s nadzornih kamera, sišla je na autobusnoj stanici u Čapljini i pješačila do naselja Trebižat nekih šest kilometara. Tu joj je izgubio svaki trag. 

Dvojica vozača koji su se taj dan kretali cestom potvrdila su da su je vidjela na vijaduktu Studenci, navodno su isto potvrdile i kamere videonadzora s okolnih objekata i to bi trebao biti zadnji put da je viđena živa.

Navečer 6. listopada našli su je mrtvu u rijeci Studenčici, nedaleko od tog vijadukta na kojem je zadnji put viđena živa.

BRUTALNO PRETUČENA Misteriozno ubojstvo: 'Strah nas je da Lana neće biti jedina'

I dalje je nejasno zbog čega je Lana to jutro lagala majci da s prijateljicama ide na kavu, zašto se uputila u Čapljinu, zašto je hodala sama šest kilometara prema Ljubuškom, gdje je zapravo ubijena i kako je njezino tijelo, bez da je itko išta primijetio, bačeno ispod vijadukta autoceste, gdje ju je navečer našao ribič?

Nedaleko od mjesta gdje je nađeno tijelo pronađen je i Lanin mobitela, koji je u međuvremenu otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Unutra je, između ostalog, pronađena i fotografija snimljena s vijadukta ispod kojeg je pronađeno Lanino tijelo. 

Nije utvrđeno da je Lana imala dečka, niti da se taj dan trebala naći s nekim muškarcem, niti je i na kakav način bila povezana s kriminalnim miljeom. Istražitelji su pretresli mnoge automobile i stanove u Čapljini, no prema svemu sudeći bez rezultata.

Kako je vrlo malo konkretnih informacija o ovom brutalnom ubojstvu, građani Mostara sve glasnije spominju razne teorije zavjere, posebno jer je majka ubijene djevojke, Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Ona se ubrzo nakon tragičnoga gubitka kćeri preselila u Beograd, odakle potječu, a ondje su i kremirali Lanu. 

- Svaki dan vraćam se tamo u nadi da ću naći nešto, da ću vidjeti neki trag koji mi je promaknuo, trag koji nisam ranije vidio. Izuzeli smo mnoge materijale, koji su poslani na vještačenje, i sad čekamo rezultate. Čak i ako izvučemo DNK profil, on će nam ostati nepoznat dok ne budemo imali s čim usporediti. Bili su mnogi izvidi i u Čapljini, ali nije riječ o osumnjičenicima. Oni su istraženi u svojstvu svjedoka - kazao nam je nedavno jedan od tužitelja Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, Josip Aničić

 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • banirana 11.12.2019.

    ova je istraga puna neprofesionalnih propusta u prvim danima istrage - na primjer i laik bi znao da treba zabraniti kremiranje tijela kada se radi o istrazi ubojstva, radi eventualne ekshumacije i ponovnog detaljnijeg vještačenja u slučaju propusta ili aljkavosti i neprofesionalnosti prvih vještaka, majka odmah odselila u Beograd a po Facebooku izjavljuje da je kćer bila neobična, jesu li ju uopće uzeli u obzir ne mislim kao počinitelja nego kao osobu koja zna više nego želi kazati da ne kompromitira kćer ili sebe ili njihove obiteljske odnose, jesu li uopće uzeli otiske sa vijadukta, ako je bačena odozgora u vodu ispod, jesu li u oporuci tako mlade osobe našli išta što bi upućivalo na neki trag, osobu, motiv..... je li takve ozljede moguće zadobiti u padu ako se tijelo sudara s drvećem i kamenjem, je li možda stopirala pa se namjerila na budalu s nečasnim namjerama, je li možda srela zagorjele migrante , je li možda bila trudna, je li se tajno sastajala s nekim na primjer oženjenim muškarcem itd itd..... sumnjam da je ta policija iz večernje škole pola toga se dosjetila makar čisto hipotetski uzeti u obzir za razmatranje - recimo u jednom te istom novinskom članku je napisano da su se navodi i opis počinitelja i događaja od strane jednog komentatora pokazali plodom mašte a onda dalje u tekstu da nisu uspjeli otkriti identitet toga komentatora - pa kako su onda zaključili ili dokazali da on izmišlja- ne znaju ni otkrit s kojeg servera i s čijeg računala je napisan

  • 11.12.2019.

    Samo majku dobro pritisnuti ponašanjem se izdala.

  • penzić 11.12.2019.

    tu leži zec kremiranje i magla beograd a sve mostarke

Komentiraj...
Vidi sve komentare