To je to što me zanima!

Smrt studentice: 'Predlažem izravni zatvor za takvu vožnju'

Policija treba kontrolirati dolaske navečer ili rano ujutro kad osoba sjeda za volan, treba reagirati. A onda to treba nadopuniti u Kaznenom zakonu, kaže prometni stručnjak Željko Marušić...
Vidi originalni članak

Željko Marušić s Fakulteta prometnih znanosti komentirao je za HRT-ov Studio 4 slučaj u Splitu, gdje je vozačica na pješačkom prijelazu u pijanom stanju ubila studenticu. 

VOZAČICI 30 DANA PRITVORA Čapljinci su ogorčeni: "Naša Marija nije trebala poginuti"

Vozačica je, da stvar bude gora, potom pobjegla s mjesta nesreće što u posljednje vrijeme nije rijedak slučaj. 

NOVI DETALJI UŽASA U SPLITU Pregazila je studenticu: Pijana Ivana se utrkivala s taksistom?

- Taj slučaj je slojevit i treba biti pouka. Naime, sve je počelo činjenicom da je dotična imala oduzetu vozačku dozvolu, da joj to nije bilo prvi put i da je ona očito dulje vrijeme vozila s oduzetom vozačkom dozvolom. Ovdje treba razmišljati o tome da je takva situacija indikacija za posebnu akciju.

Takvih vozača nema baš puno. Policija treba kontrolirati dolaske navečer ili rano ujutro kad osoba sjeda za volan, treba reagirati. A onda to treba nadopuniti u Kaznenom zakonu. To treba biti izravno kazneno djelo. Ja predlažem da je za takvu vožnju propisana izravna zatvorska kazna, kaže Marušić.

TRAGIČNA NESREĆA U SPLITU Pijanoj vozačici pritvor, podigli su i kaznenu prijavu protiv nje

Vezano za obijesnu vožnju i bježanje s mjesta nesreće, kaže da nas to treba motivirati da unaprijedimo kaznene odredbe koje su donesene.

- Recimo po modelu koji vrijedi u nogometu - da postoji izravni crveni karton. To znači da ne trebate skupljati žute kartone, nego za izravno pogibeljne prekršaje, ali za bježanje s mjesta nesreće ili za bježanje policiji, da bude propisano 12 kaznenih bodova jer to znači poništenje vozačke dozvole, rekao je.


 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • manuel4 02.11.2018.

    I suci u hrvatskoj trebaju poceti suditi po zakonu, a ne po sudskoj praksi. I bit ce sve super. Kazne su velike za takva teska kaznena djela

  • nori 🖖 02.11.2018.

    Linč na licu mjesta.zato je i zbrisala

  • 01.11.2018.

    ...pa da zabunom u buksi zavrsi sinek nekog mocnikA. Kaj je vama?

Komentiraj...
Vidi sve komentare