To je to što me zanima!

SMS poruke Ive Pukanića: Sutkinji Ivani Kršul pozlilo

Obitelj je u pismu ministru pravosuđa istakla da je šokirana, uznemirena te ogorčena neprimjerenim i neprofesionalnim postupanjem sutkinje Kršul
Vidi originalni članak

Ivani Kršul, sutkinji u slučaju protiv Roberta Matanića i ostalih optuženih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, pozlilo je i nije u petak došla na posao. Kršul je pod pritiskom posljednjih dana zbog osude njene odluke da su SMS poruke Pukanića važeći dokaz na sudu, piše Večernji list.

OBITELJ PUKANIĆ ŠOKIRALA OBJAVA SMS-a

Obitelj ubijenog Ive Pukanića pismeno je zamolila ministra pravosuđa da poduzme sve da se utvrdi odgovornost odvjetnika optuženih, sudskoga vijeća i svih ostalih sudionika u objavljivanju privatnih Pukanićevih SMS-ova u medijima. Obitelj je istakla da je šokirana, uznemirena te ogorčena neprimjerenim i neprofesionalnim postupanjem sutkinje Ivane Kršul, predsjednice sudskoga vijeća Županijskog suda u Zagrebu na kojem se vodi proces protiv optuženika za Pukanićevo ubojstvo. Obitelj u pismu ističe kako SMS-ovi nemaju nikakve veze s postupkom, te da će pokrenuti postupke pred mjerodavnim institucijama radi zaštite osnovnih ljudskih prava zajamčenih hrvatskim Ustavom i Europskom konvencijom o ljudskim pravima. U potpisu pisma su Sara Pukanić, kći pokojnog Ive Pukanića, njegovi roditelji Mijo i Dragica te sestre Anka Pukanić i Nevenka Brkić. Pismo je upućeno i glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, predsjedniku Vrhovnog suda Branku Hrvatinu i predsjedniku Odbora za ljudska prava Hrvatskoga sabora Furiju Radinu. Minsitar Ivan Šimonović samo je kratko za Večernji list rekao da ne može komentirati sudske odluke donesene u okviru procesa nadležnosti u konkretnom predmetu'.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • lijepakaogrijeh 26.03.2010.

    za ovo sutkinji Kršul treba dati orden a ne opomenu. bilo bi pametnije da sve poruke daju u javnost pa da se sve vidi šta naše velike hrvatine rade, lopov do lopova, muljatori i kriminalci.

  • cazg 26.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • dalmatar 26.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare