To je to što me zanima!

Snagator vegetarijanac: Od povrća sam postao još snažniji

Njemačka: Patrik Baboumian (32) je najjači čovjek u Njemačkoj. Prije šest godina je prestao jesti meso i zaključio je kako je snažniji nego prije. Želi postati vegan
Vidi originalni članak

Patrik Baboumian (32) iz mjesta Fulda baca perilice rublja, vuče vatrogasna vozila, podiže automobile i trupce teške 190 kilograma, vuče 180 kila teške betonske kugle, prvak je teških disciplina i službeno najjači čovjek u Njemačkoj. 

Isto tako Patrik je i vegetarijanac.

- Prije šest godina sam zaključio kako zbog mene više neće nastradati niti jedna životinja. Otada više ne jedem meso. Ubrzo nakon što sam postao vegetarijanac, primijetio sam kako sam još jači. Na treningu sam primijetio kako mogu dizati još teže utege. Zaključio sam kako je moje tijelo dok je razgrađivalo meso jednostavno imalo previše posla - rekao je Patrik za Bild.

Dok se priprema za natjecanja Patrik dnevno pojede kilu zobenih pahuljica s kakaom i bjelančevinama sirutke. Osim toga pojede i tri kile svježeg sira. Na njegovom meniju nađu se i pizza, tjestenina, tofu i povrće. Patrik koji je visok 1,71 metara i težak 125 kilograma je također student psihologije i trenutno piše diplomski rad. Kaže i kako mu je plan sljedeće godine postati vegan. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • nefer 31.10.2011.

    grizli prije zimskog sna tamani borovnice

  • bilka 28.10.2011.

    vegani jedu voće i povrće koji su uglavnom slab izvor bjelančevina, ali su zato orašasti plodovi, mahunarke, a često i žitarice bogat izvor bjelančevina, često bogatiji i od mesa (koje nosi i mnoge negativne faktore, dok biljke ne), tako da je čovjek posve u pravu: dobiva najbolje od prirode - nutrijente (i bjelančevine), a bez popratnih negativnih posljedica koje konzumacija mesa nosi duugoročno. i zato i može biti jak. jer ne umara svoje tijelo životinjskim derivatima. biljkama ga samo jača

  • pumpi 28.10.2011.

    puko je on ko sijalica..a od psihologije će pući ko kokica, a od svega toga će prolupat..

Komentiraj...
Vidi sve komentare