To je to što me zanima!

Kod Siska potres 3.5 po Richteru 'Jaki udar, dugo nije bilo ovako'

Kako javljaju korisnici na EMSC aplikaciji za potrese, osjetio se jak udar i ljuljanje, a pišu da se dugo nije osjetio ovakav potres
Vidi originalni članak

Potres magnitude 3.5 po Richteru pogodio je u srijedu u 11.52 sati područje Banovine. EMSC je prvo priopćio da je magnituda bila 3.9 po Richteru, no Seizmološka služba Hrvatske navodi kako je magnituda ipak 3.5 po Richteru.

- Epicentar je kod Donje Jame, 11 km sjeverno od Gline. Intenzitet u epicentru iznosio je IV-V stupnja EMS - navode seizmolozi.

Kako javljaju korisnici na EMSC aplikaciji za potrese, osjetio se jak udar i ljuljanje, a pišu da se dugo nije osjetio ovakav potres.

- Dosta je zatreslo. Dugo nije ovako - napisao je korisnik iz Petrinje, a drugi je nadodao da je bio jak udar te da se zatresla cijela zgrada.

- Jak udar. Cijela kuća se tresla, krov zvecka, gromoglasan zvuk. Užas! - napisao je korisnik iz Male Gorice, udaljene 2 kilometra od epicentra.

Karta pokazuje područja na kojima su korisnici prijavili da su osjetili potres.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • lucky222 07.11.2022.

    To su ovi naknadni manji🤔nas ti "manji" lupaju već dvije godine kada negdje strese 4 kažu jak potres nas je 4 i preko toga pogodilo 30 tak puta nažalost!

  • 02.11.2022.

    Zvucilo je kao neki "vojni avion"!!...

  • Perry Cox 02.11.2022.

    Hdz opet dodaje 20 godina za obnovu, svakim potresom

Komentiraj...
Vidi sve komentare