To je to što me zanima!

Snažan toplinski udar pogodio Indiju, izdali su upozorenja

Najmanje dvije tisuće Indijaca i 1.200 Pakistanaca umrlo je tijekom toplinskog udara u južnoj Aziji 2015. godine, kada su u nekim područjima zabilježene temperature od skoro 50 stupnjeva
Vidi originalni članak

Temperature u Indiji dosegle su 48 stupnjeva Celzijevih, a toplinski udar pogodio je velike dijelove sjeverne, zapadne i središnje dijelove zemlje, prenose u petak novinske agencije i tamošnje vlasti.

Indijska meteorološka služba poručila je kako se radi o uvjetima "toplinskog udara i jakog toplinskog udara" u dijelovima sjevernih država Uttar Pradesh i Rajasthan, a također i u dijelovima Maharashtre, države na zapadu zemlje kao i one u središnjem dijelu zemlje, Madhya Pradesh.

Najviša zabilježena temperatura ljetne sezone bila je u Rajasthanu Sri Ganganagaru, gdje se u petak živa zaustavila na 48,8 stupnjeva Celzija, objavili su iz privatne meteorološke agencije Skymet Weather na Twitteru.

Glavni grad, New Delhi zabilježio je u svibnju najvišu temperaturu od 2013. godine, koja je u četvrtak iznosila 46,8 stupnjeva.

Uvjeti toplinskog udara vladat će najmanje do idućeg utorka u navedenim dijelovima Indije, kazali su dužnosnici, pozivajući ljude da ne izlaze poslijepodne iz kuća, da prekriju glavu, nose laganu odjeću te konzumiraju puno tekućina.

Najmanje dvije tisuće Indijaca i 1.200 Pakistanaca umrlo je tijekom toplinskog udara u južnoj Aziji 2015. godine, kada su u nekim područjima zabilježene temperature od skoro 50 stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • budalajlama 31.05.2019.

    Trebaju Bosanci naučiti ove Indijance kako od kokoši mogu napraviti air-condition.

Komentiraj...
Vidi sve komentare