To je to što me zanima!

MIG probio zvučni zid, strašna buka uplašila Zagrepčane: 'Kakva je to bila eksplozija?'

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to nad kontinentalnim dijelom Hrvatske, najavili su jutros iz MORH-a, a snažna detonacija odnosno probijanje zvučnog zida čulo se oko 17.23
Vidi originalni članak

Nad širim zagrebačkim područjem oko 17.20 sati čula se snažna detonacija, poput eksplozije, što je uplašilo mnoge Zagrepčane.

Radilo se o probijanju zvučnog zida, što je najavio i MORH jutros. Snažne detonacije, odnosno probijanja zvučnog zida, čule su se još nekoliko puta.

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u ponedjeljak od 10 do 18 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, upozorili su iz Ministarstva obrane.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke županije, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske na visini od 10 000 do 14 000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te MORH moli građane za strpljenje i razumijevanje.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Dažbog 19.10.2022.

    odličan korona članak...ah da, zastrašivanje je rubrika.

  • mučki_provokator 18.10.2022.

    Dok narod gladuje i država propada, kriminal cvjeta u svim porama društva oni se zahebavaju sa tim kramama opet na račun poreznih obveznika.

  • revoltiranstoposto 17.10.2022.

    S tim starim konzervama (ruskim migovima remontiranim u Uhrajini) stalno nadlijeću Zagreb, umjesto da lete iznad polja i šuma. Još će se koji strovaliti posred grada, a onda bude joj si ga nama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare