To je to što me zanima!

Snijeg otežava promet u Lici, na Jadranu puše jaka bura

Zbog snijega i poledice otežano se vozi u većem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u Istri i Dalmaciji. Vozače upozoravaju da prilagode vožnju uvjetima na cesti
Vidi originalni članak

Zbog snijega i poledice otežano se vozi u većem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u Istri i Dalmaciji, javlja HAK. Vozače upozoravaju da prilagode vožnju uvjetima na cesti i da na put ne idu bez zimske opreme. 

Zbog bure, dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet. Obilazak za osobna vozila je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54) ili preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27). Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema otvorenog pravca na relacijama unutrašnjost-Hrvatsko primorje i unutrašnjost-Dalmacija.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, između Delnica i Kikovice zabrana je za: teretna vozila teža od 3,5t, vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp-prikolicama, zbog olujnih udara vjetra.

I u ponedjeljak ponegdje moguć snijeg

U ponedjeljak ujutro se očekuje razvedravanje pa bi na sjevernom Jadranu trebalo biti pretežno i djelomice sunčano. U istočnim krajevima zemlje te u Lici i unutrašnjosti Dalmacije će povremeno biti snijega. U Dalmaciji kiša, a uz obalu ponegdje može pasti snijeg. Temperature će u unutrašnjosti biti ispod nule, a na Jadranu do osam stupnjeva Celzija. 

Jak vjetar u Puli čupao stabla

U Puli je jak vjetar srušio nekoliko stabala. Srećom nitko nije ozlijeđen. Na terenu su bile dežurne službe koje su uklanjale srušena stabla. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kiša 26.12.2010.

    živim na području sjeverozapadne hrvatske.(varaždin) na snijeg niti ne miriši a kamoli da pada.sramota jadnih i lažljivih novinara

  • blueskin 26.12.2010.

    već mi je dosta lažnih natpisa i neprofesionalnih novinara!!!! Čitam članak kad u članku piše da na području Buzeta pada snijeg???? Ovako- stanovnik sam grada Buzeta i sa sigurnošću mogu reć da u Buzetu i u općini Buzet danas nije padao snijeg( u pola sata dolete možda par pahuljica snijega). nema nikakvog snijega,krovovi crveni,trava je zelena. Možda u općini Lanišće i Lupoglav pada-ali u Buzetu ne. Oči me još uvijek dobro služe da znam šta vidim-inače puše jaka bura!!!

  • billi Galeb 26.12.2010.

    svi koji misle da zimska služba zakazuje i da ne odrađuje svoj posao kako treba,neka se zaposle u zimsku službu i dokažu suprotno.gospodo protiv prirode se nemože.

Komentiraj...
Vidi sve komentare