To je to što me zanima!

Snijeg prekrio okolicu Rijeke: Zimski uvjeti otežavaju promet

Čitatelj nam je poslao slike prometnog kolapsa iz mjesta Tibljaši kraj Rijeke. Snijeg na cesti, u kombinaciji s ljetnim gumama, bio je dovoljan za zastoj
Vidi originalni članak

U okolici Rijeke u mjestu Tibljaši kod Viškova u ponedjeljak uvečer napadalo je desetak centimetara snijega. Čitatelj nam je poslao slike prometnog kolapsa koji je nastao uslijed zimskih uvjeta i ljetnih guma. 

- Jedan auto je krenuo uzbrdo i počeo je 'šlajfati' nije mogao krenuti, iza njega je bio kamion i vozač kamiona je izašao da pomogne čovjeku, no kako je cesta bila skliska, kamion je samo odsklizao prema dolje - opisuje čitatelj. Kamion je zatim udario u obližnji zidić, a automobil iza njega je na vrijeme stao i izbjegao sudar.  

Na cestama vladaju zimski uvjeti

Ovo je već drugi put ove zime da pada snijeg u Tibljašima, kaže čitatelj, iako je mjesto udaljeno svega pet kilometara od Rijeke, u kojoj cijeli dan pada susnježica i kiša, u okolici Rijeke se snijeg nalovio po cesti. U riječkoj policiji kažu da u okolici Rijeke vladaju zimski uvjeti te da su cestari i ralice izašli na teren.

- Zimski uvjeti, zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, važe na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Zadarskoj županiji - javljaju iz Hrvatskog auto kluba. Među tim cestama nalaze se i one za Rupu i Pasjak, Diračje, Matulje te ceste u zaleđu Crikvenice i Novog Vinodolskog, kao i od Učke do Istre.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zabuna 12.02.2013.

    neotezavaju zimski uvjeti snijega ,,vec nespremnost auta za zimske uvjete ,,npr .ljetne gume ..i nek jedno auto zablokira put ,,eto ti kolapsa

  • takoy 12.02.2013.

    šta su člankopisci htjeli reći sa ''lovi se po cesti''

  • AntonTrdić 12.02.2013.

    na ucki je po 30 cm pa sto opet se može doći do sela a ralice ne voze

Komentiraj...
Vidi sve komentare