To je to što me zanima!

Negdje snijeg obara rekorde stare 50 godina: Palo 113 cm

U zračnoj luci u švedskom gradu Lulea izmjereno je čak 113 centimetara snijega, što je za dva centimetra više od rekorda koji je postavljen sada već davne 1966.
Vidi originalni članak

Stanovnici grada Lulea u sjevernoj Švedskoj naviknuti su na bijele zime, no ove zime visina snijega dosegla je nove dimenzije, budući da je oboren rekord star prije gotovo 50 godina .

Naime, u zračnoj luci u Lulei u utorak je izmjereno čak 113 centimetara snijega , što je za dva centimetra više od rekorda koji je postavljen davne 1966. godine.

- Ovo se dogodilo vrlo brzo. Prije tjedan dana imali su 56 cm, a sada se ta visina snijega udvostručila - rekla je Alexandra Ohlsson , meteorologinja Švedskog hidrometeorološkog instituta, javlja Local .

No, to nisu i najveće visine snijega u Švedskoj . Trenutno ga najviše ima u Gördalenu u regiji Dalarna, čak 143 centimetra .

Najveća, pak, visina snijega u povijesti Švedske izmjerena je 1926. godine u Kopparasenu na sjeveru, odmah uz granicu s Norveškom. Tamo je tada napadalo nevjerojatnih 327 centimetara snijega .

Idi na 24sata

Komentari 49

  • pravoipravicaibezfaksa 06.02.2015.

    o, koji rekord od 103 cm !!!!!... nema mu premca... kod mene u zagorju negdje ´86-te mislim bar upola više.... kada su ga ralicama nagurali uz cestovne jarke, kroz prozor kuće vidjeli smo samo krov kuća preko puta.... i bila je to divota... sanjkaš djecu po cesti, omeđen naguranim snijegom s obje strane visine i više od 2 m i uživaš.... a danas - 50 - 70 cm i već se ubraja u rekord posljednjih pedesetak godina.... svašta

  • Zooro_1_1 05.02.2015.

    Jebote vijest,u gk ga ima daleko preko metar.

  • manem 05.02.2015.

    Izgleda da snijeg iznad zagreba Bandić pojede, zato ga nema...

Komentiraj...
Vidi sve komentare