To je to što me zanima!

Snimili ga u lovu na veprove, Povjerenstvo istražuje Mikulića

očnu vrijednost koju je sudjelovanjem u lovu primio Mikulić u vidu usluge, teško je precizno utvrditi, jer nitko od aktera ne može (ili ne želi) procijeniti kolika bi bila vrijednost takvog lova da je bio komercijalan
Vidi originalni članak

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić snimljen je prije tjedan dana u lovu na veprove kojeg nije platio, a kao dužnosnik ne smije primiti dar veći od 500 kuna. Stoga je Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet u ovom slučaju, piše Telegram.

Naime, članak 11. Zakona o sprječavanju sukoba interesa jasno propisuje kako dužnosnici ne smiju primiti skupe darove kako ne bi 'nešto dugovali' osobi koja im je to darovala. U ovom slučaju problem je što glavnog državnog inspektora trebaju istražiti njegovi podređeni.

Točnu vrijednost koju je sudjelovanjem u lovu primio Mikulić u vidu usluge, teško je precizno utvrditi, jer nitko od aktera ne može (ili ne želi) procijeniti kolika bi bila vrijednost takvog lova da je bio komercijalan. K tome, koncesionar lovišta, tvrtka Fermopromet, tvrdi da su sudionike lova zvali u pomoć zbog povećane kvote odstrjela uslijed opasnosti od svinjske kuge.

Osim glavnog državnog inspektora Mikulića te člana stranke Milana Bandića i građevinskog poduzetnika Pave Vukelića, u lovu je bio i HDZ-ov Mato Čičak, načelnik općine Rugvica koji je mjesec dana prije odstrjela krupne divljači stupio i na funkciju predsjednika Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Drugi problem je da su lovo-ovlaštenici, prema važećoj Naredbi ministarstva, dužni u roku 24 sata obavijestiti Ministarstvo poljoprivrede o broju odstrijeljenih divljih svinja. Vlasnik lovišta je to i učinio, no broj se ne podudara s video snimkama nastalim nakon lova, navodi Telegram.

Ministarstvu je prijavljeno 85 odstrijeljenih divljih svinja, a snimka jasno pokazuje njih 86.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • 01.05.2020.

    I ovaj ubija divlje zvijeri? Kao Vidošević?

  • najiram 10 01.05.2020.

    a kaj je sa onim lkovom na veprove sdepenjara u državnom lovišti u meimurju kuljko je nam podravcima poznatotu stalno loviju sdepenjare morate pitati predsjednika saveza međimurja...puca se i poslije pola noći..a zna se dokle je moguće loviti do prvog sumraka...

  • 01.05.2020.

    Kad se istražuje odgovornost prema veprovima a ne njegov način rada onda je jasnu u kakvom sistemu živimo. Tako vjerojatno i bandića istražuju za nepropisno parkiranje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare