To je to što me zanima!

Snimili napad: Ubio ju jer je branila napadnute djevojčice

Srpski državljanin u Njemačkoj je kamenom ili palicom u glavu udario Tuğçe Albayrak. Pala je u komu, a s aparata su ju isključili na njen 23. rođendan
Vidi originalni članak

Njemački Bild objavio je snimku nadzornih kamera na kojoj se vidi napad 18-godišnjeg Srbina koji je u studenom u Offenbachu pretukao Turkinju koja je branila dvije djevojčice.

Tuğçe Albayrak završila je u komi, a njeni su roditelji u petak, na njen 23. rođendan, odlučili isključiti aparate za održavanje na životu. 

Njen otac pozvao je djevojke koje je Tuğçe branila da istupe i pomognu u istrazi.

- Tuğçe se neće vratiti ali joj dugujete pomoć. Spasila vas je, učinila je sve što je mogla da vam se ništa ne dogodi. Možda je čak i umrla za vas. Zato vas molim, otiđite na policiju i dajte izjavu, kazao je Ali Albayrak. 

Osumnjičeni mladić identificiran je kao Sanel M. iz srpske regije Sandžak. U pritvoru je te je navodno priznao napad. 

Facebook

Sukob između njega i Tuğçe počeo je ranije te večeri u McDonald'su. Tuğçe je iz zahoda čula plač i pozive u pomoć dviju djevojčica od 13 i 16 godina koje je napalo nekoliko mladića. 

Nedugo zatim, nadzorna kamera snimila je napad na Tuğçe na parkiralištu.

Na snimci se vidi kako je Sanel izašao iz auta i prišao Tuğçe i dvjema prijateljicama. Drugi mladić pokušao je zaštititi Tuğçe tako što je stao između napadača i djevojke, no nasilnik ju je ipak uspio dohvatiti i udariti u glavu. Vjeruje se da ju je udario kamenom ili palicom. Djevojka je zatim pala i glavom udarila o pod, a napadač je pobjegao.

Više od 100.000 ljudi potpisalo je do sada peticiju da se Tuğçe dodijeli nagrada za požrtvovnost. Predsjednik Joachim Gauck kazao je da će razmotriti zahtjev.

- Tuğçe je zaslužila zahvalnost i poštovanje od svih nas. Zauvijek će nam ostati uzor. Cijela zemlja tuguje za tobom. Dok su svi okretali glavu Tuğçe je pokazala hrabrost i moral, kazao je predsjednik, a prenosi Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • ankastazio 03.12.2014.

    žalosno, lipa ženskica

  • cimerrr 03.12.2014.

    Gledam snimku kako pobješnjelog mladića drži njegov prijatelj,a ona umjesto da ode,prilazi njemu i dobija udarac. To nije hrabrost,to je glupost!

  • ilonka154 03.12.2014.

    a što očekivat od jednog srbina

Komentiraj...
Vidi sve komentare