To je to što me zanima!

Video sa zagrebačke obilaznice: Rimčevom Neverom jurio preko 320km/h? 'Ima li tu policije?'

U snimci na YouTubeu Steve Hamilton u prisustvu službenog testnog vozača tvrtke Rimac navodno je Zagrebačkom obilaznicom projurio preko 320 kilometara na sat
Vidi originalni članak

Nakon što je prošle godine objavljena snimka u Rimčevoj Neveri gdje je vozač po jadranskoj magistrali jurio 232 kilmetar na sat, nova snimka jurnjave pojavila se na YouTube kanalu The Hamilton Collection.

Na snimci objavljenoj 5. listopada ove godine na spomenutom kanalu, Steve Hamuilton demonstrira tehničke mogućnosti Nevere, a u nekim kadrovima vidljivo je kako juri Zagrebačkom obilaznicom čak 328 kilometara na sat.

Na snimku se prvi osvrnuo Autoportal.hr, a navode kako je Hamilton u prisustvu Miroslava Zrnčevića, službenog testnog vozača tvrtke Rimac.

- Ima li puno policije na ovoj cesti - pita se u videu Steve, pri čemu ga Zrnčević smiruje i govori kako to nije slučaj.

Nevera tako na svom brzinomjeru u jednom trenutku pokazuje 204 mph (322 kilometara na sat) na cesti gdje propisi ne dozvoljavaju vožnju iznad 130 kilometara na sat.

PRIJETI MU VELIKA KAZNA Rimac na Facebooku: 'Vozač se sam prijavio'; Policija: 'Nije'

Na Autoportalu cijelu situaciju nazivaju prometnim terorizmom. 

Sporni video ubačen je u sklopu sa snimkom driftanja na testnoj stazi u Mičevac.

Upite o po život opasnoj vožnji poslali smo i policiji i tvrtki Rimac te ćemo ih objaviti kad ih dobijemo.

Iz Rimca odgovorili: Svatko prije ulaska u automobil mora potpisati izjavu

- Prilikom testnih vožnji Rimac Nevere vozači su jasno upoznati s obvezom poštivanja prometnih pravila i ograničenja zemlje u kojoj voze. Iz tog razloga, u sklopu testiranja imaju priliku ispitati performanse automobila na zatvorenom testnom poligonu u sigurnim i kontroliranim uvjetima. Svaki vozač prije ulaska u automobil mora potpisati izjavu o vlastitoj odgovornosti za vožnju, te dužnosti pridržavanja svih prometnih propisa tijekom vožnje - odgovorili su nam iz tvrtke Rimac na pisani upit.

Policija: Provodimo krim istraživanje

Iz PU zagrebačke potvrdili su nam kako su upoznati sa sadržajem videa te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • komentatorxyz 07.10.2022.

    super, pošto ima potpisana izjava i sve, lako će onda biti utvrditi o kome se radi te ga kazniti.

  • x00x 07.10.2022.

    vozac u zatvor a firmi milijunska kazna i oduzimanje drzavnih potopra jer ne postuje zakone drzave,,,, pa se ti ...urci ... al nije rimac kumica s placa da se trenira strogoca

  • x00x 07.10.2022.

    nisu svi isti pred zakonom

Komentiraj...
Vidi sve komentare