To je to što me zanima!

Snježna oluja s grmljavinom u SAD-u je odnijela dva života

Škole u nekoliko država su zatvorene, a guverner Missourija proglasio je izvanredno stanje. Meteorolozi predviđaju da bi snježna oluja mogla pogoditi 24 države
Vidi originalni članak

Snježna oluja koja već dva dana zagorčava život stanovnicima središnjeg SAD-a, odnijela je dva života, a u nekim državama palo je i više od pola metra snijega. Dijelove Colorada, Kansasa i Oklahome zahvatile su obilne oborine praćene munjama. Više od polovice autoceste Interstate 70 u Kansasu i kao i zračna luka Kansas City International Airport zatvorene su jer na nekim dijelovima ima i do 60 cm snijega, piše BBC.

Meteorolozi pojavu snijega i grmljavine objašnjavaju nestabilnom zračnom masom. 

- Umjesto da lijeva kiša, lijeva snijeg. U Topeki u Kansasu u samo pola sata palo je više od 6 cm snijega - rekao je meteorolog Scott Truett. 

Škole u nekoliko država su zatvorene, a guverner Missourija Jay Nixon proglasio je izvanredno stanje. Sveučilište Missouri otkazalo je svoja predavanja za studente prvi puta u 174 godine postojanja. 

Meteorolozi predviđaju da bi snježna oluja, koja se kreće prema sjeveroistoku, mogla pogoditi ukupno 24 države odnosno više od 60 milijuna stanovnika. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bankina 22.02.2013.

    http://www.youtube.com/watch?v=x8gYG_os8n8

  • MAX 2010 22.02.2013.

    Amerika i u olujama i snjegovima mora biti -na-naj..............

  • tessa 10 22.02.2013.

    Po instrukcije kod Bandića :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare