To je to što me zanima!

Snowden priznao: Nije jedino Angela Merkel priskluškivana

Bivši konzultant američke sigurnosne agencije priznao je i da nema dvojbe da se SAD bavi industrijskom špijunažom. Dodao je da mu iz SAD-a otvoreno prijete
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel nije bila jedini njemački dužnosnik kojeg su Sjedinjene Države špijunirale. Potvrdio je to Edward Snowden, bivši konzultant američke sigurnosne agencije NSA-e, u razgovoru za njemačku televiziju.

Snowden je rekao kako nema dvojbe da se SAD bavi i industrijskom špijunažom. Dodao je i da mu iz SAD-a otvoreno prijete.

Ovo je prvi snimljen razgovor otkako je Snowden u lipnju 2013. napustio Hong Kong i sklonio se u Moskvu gdje trenutno živi. 

Tijekom razgovora, koji je snimljen u jednoj hotelskoj sobi, Snowden je bio vrlo oprezan s izjavama. Naime, jedan od uvjeta koje je ruski predsjednik Vladimir Putin postavio dajući mu azil na godinu dana, bio je da prekine s objavljivanjem informacija koje mogu "štetiti SAD-u".

Snowden je, podsjećamo, optužen za špijunažu i krađu državnih dokumenata.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • chill27 27.01.2014.

    nije se drzo dogovora a da je putin covijek od rijeci sad bi go,,,ce predo amerima jer on nije nista reko sta se vec nezna samo je napravio stetu ca sve,ja bi ga zaklo tupim nozem

  • zof 27.01.2014.

    Uz takve prijatelje, ne trebaju ti neprijatelji..

  • mmzg 27.01.2014.

    Raditi na takvom radnom mjestu, te napraviti ono sto je ucinio on, s pravom se zove veleizdaja zemlje i treba ga najstroze kazniti. Nadam se da ce ostati u Rusiji barem slijedecih 10 godina, da shvati u kakvoj je liberalnoj u demokratskoj zemlji nekada zivio. Kad zagusti, kad su potrebne provjerene informacije, ili cvrsta ruka i vrhunska vojna logistika onda su Ameri dobri, sve to nije moguce bez spijunaze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare