To je to što me zanima!

SOA je prisluškivala Mamića i usput ozvučila i predsjednicu?

Na Pantovčaku tvrde da su transkripti "druženja" Zdravka Mamića i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović poslije završavali u rukama i na uvid Zoranu Milanoviću
Vidi originalni članak

Premijer Tihomir Orešković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ovih će dana supotpisati rješenje o smjeni ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Dragana Lozančića.

Kako piše Večernji list, navodno je kao razlog smjene skandalozni propust ravnatelja SOA-e koji predsjednicu nije na vrijeme upozorio da kontaktira s osobom koja je bila pod tzv. mjerama, dakle bila prisluškivana i praćena

Iako su službe, kada su otkrile da prisluškivana osoba kontaktira s osobom iz prve kategorije štićenih, morale odmah upozoriti, na Pantovčaku tvrde da Lozančić to nije učinio, te je tako predsjednicu praktički još mjesecima neizravno nadzirao. 

Lozančić je, navodno, sve prijavio predsjednici tek nekoliko mjeseci poslije, nakon što je o prisluškivanoj osobi prikupljeno dovoljno "materijala" koji su predani DORH-u.

Iako izvori ne žele reći o kojoj se osobi s kojom je kontaktirala predsjednica radi, no, kako piše Večernji list, sve vodi do Zdravka Mamića. 

On je, primjerice 29. travnja 2015. godine, kako su pisali mediji organizirao u svojoj kući na Tuškancu proslavu 47. rođendana predsjednice. Mamić je već tada bio ozvučen. Izvori bliski predsjednici tvrde da su transkripti "druženja" Mamića i predsjednice poslije završavali u rukama i na uvid Zoranu Milanoviću.

Više čitajte na Večernji.hr.

Idi na 24sata

Komentari 230

  • mnegro 28.01.2016.

    A sad na ispovijed kod Košića!

  • ljubica ljubičica_1 28.01.2016.

    Nije mi jasno kako se presednica može dozvoliti da joj Mamić priredi slavlje za njen rođendan ?I što se sad ljuti na Milanovića ko je tjero da ide tamo di netriba.A cjela Hrvatska zna koje Mamić i čime se bavi.Utaja poreza ,likvarenje i ko zna štoće mu još dokazat.pa zar je jednoj presednici mjesto sa njim?Ni Mesić ni Josipović sebi tako nešto nisu dopustili.

  • Hrvoje097 27.01.2016.

    Zato se zovu "tajna" sluzba...

Komentiraj...
Vidi sve komentare