To je to što me zanima!

SOA zabranila Karamarku da svjedoči na suđenju Perkoviću

Karamarko je od SOA-e dobio informaciju da ga ne oslobađaju dužnosti čuvanja službene tajne, objasnio je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu
Vidi originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak ipak nije svjedočio na suđenju koji se pred Visokim zemaljskim sudom u Münchenu vodi protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Karamarko je od SOA-e dobio informaciju da ga ne oslobađaju dužnosti čuvanja službene tajne, objasnio je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu, piše Tportal.

Karamarko je, podsjetimo, već ranije rekao kako mu je SOA zabranila da svjedoči.

- Služba je zabranila da ja svjedočim. Mi smo 2006. izradili jedan dokument koji nalikuje nekakvoj rekonstrukciji one bivše službe državne sigurnosti, tzv. UDBA-e. Kako je jedna osoba iz službe već svjedočila na te okolnosti, a ja sam kao ravnatelj SOA-e bio samo potpisnik tog dokumenta, služba je odlučila da ja ne svjedočim - rekao je u petak Karamarko.

Perkoviću i Mustaču, podsjetimo, sude za upletenost u ubojstvu hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu kod Münchena.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • mangup@dj 16.02.2016.

    zadnjim snagama se milanče i ostoja bore da se ubojice oslobode i ne bude im suđeno za zlo koje su počinili

  • yocko 16.02.2016.

    Sad nekužim dali je SOA još uvijek UDBA,samo pod drugim imenom??

  • fenix77 16.02.2016.

    SOA se boji da znanstvenik ne lupi neki nepotreban podatak. Toliko o tome koliko ga cijene kao šefa, dakle njegovu pamet ili glupost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare