To je to što me zanima!

Sociolozi: Markić manipulira s upitnom 'teksaškom studijom'

Pod "teksačkom studijom" krije se rad Marka Regnerusa, koji je objašnjavao kako djeca odrastaju u homoseksualnom braku, ali na temelju krivih istraživanja
Vidi originalni članak

Hrvatsko sociološko društvo se u petak u priopćenju osvrnulo na nastup Željke Markić na Novoj TV u sučeljavanju sa Sandijem Blagonićem u srijedu. 

Markić se pozivala na "teksašku studiju", za koju HSD ističe da je njen kredibilitet upitan.

Šteti ugledu struke i točnom informiranju javnosti

- Korištenjem te studije se pokušava dati znanstveni legitimitet tvrdnjama da je za djecu nepovoljno odrastanje u  homoseksualnim obiteljima iako podaci na kojima je ona bazirana to ne pokazuju. S obzirom da je u  javnosti više puta iznesena kritika te studije, njeno ponovno korištenje smatramo namjernim  pokušajima manipulacije znanstvenim istraživanjima koja štete kako ugledu struke tako i točnom informiranju javnosti - stoji u priopćenju. 

Dodaju kako se pod "teksaškom studijom" krije rad Marka Regnerusa, koji je objašnjavao kako djeca odrastaju u homoseksualnom braku, ali na temelju istraživanja propalog heteroseksualnog braka, u kojem su djeca sumnjala da je jedan od roditelja u vezi s osobom istog spola.

- Različiti rezultati koji su favorizirali djecu  odraslu u heteroseksualnim obiteljima su stoga posljedica manipuliranja uzorkom i podacima, a  ne postojanjem eventualne razlike između heteroseksualnih i homoseksualnih obitelji - navode. 

Kažu kako se na temelju 'teksaške studije' jedino može zaključiti da je za razvoj djece bitna stabilna obiteljska okolina

Razvoj djece određuje obiteljska stabilnost, a ne seksualnost

- Takav zaključak je u skladu s većinom socioloških i psiholoških istraživanja koja pokazuju da je obiteljska stabilnost, a ne seksualne preferencije roditelja ono što određuje razvoj djece i njihov uspjeh budućem životu. Pregled istraživanja u posljednjih 25 godina pokazuje da djeca koja odrastaju u istospolnim obiteljima postižu jednake rezultate u svim područjima kao i djeca koja odrastaju u  heteroseksualnim obiteljima - navodi HSD u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 249

  • strpljivost 30.11.2013.

    stvarno ne razumijem da se u 21 om stoljecu poklanja toliko paznje marginalcima i izgubljenima u vremenu i prostoru !Ova cudna gospoda iz proslog vijeka i njezina cudna skupina naime ne donose i ne predlazu nista sto ce donjeti bolje dane nasoj ekonomiji , nova radna mjesta koja ce sacuvati istu obitelj od problema i raspada obitelji !Odnosno nije problem u homoseksualcima nego u opljackanoj i unistenoj ekonomiji !Prema tome ova gospoda koja je sebe dobro namirila nek nade neki drugi konkretniji i svrsishodniji razlog za referndum !

  • LeonLeon_1 30.11.2013.

    kakvi ste vi manipulatori i lažovi..cijela eph grupa

  • sonny42 30.11.2013.

    Ni stručnim argumentima se manipulantima iz inicijative nemože dokazati da nisu u pravu..da su zavedeni i da nanose štetu cijeloj državi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare