To je to što me zanima!

Softić: Svilanu sam nosio 5000 eura koje mu je ostavio Šelebaj

Ugovori s Novom TV za emisije "U sridu" i "Jedan na jedan" nisu se mogli sklopiti bez Siniše Svilana. On je novac primao od studenog 2004. do prosinca 2007.
Vidi originalni članak

Vladimir Šelebaj i Edvin Softić su dvojac koji je svog bivšeg prijatelja Sinišu Svilana najviše teretio pred USKOK-ovim istražiteljima. Softić je bio blizak prijatelj Svilana i Šelebajeve biše supruge Dijane Čuljak. Nakon što je Svilan 2004. postao direktor programa Nove TV, Šelebaj je osnovao je Core Mediju koja je prvi posao s Novom dobila po Svilanovom uputstvu, otkriva Večernji list.

- On je Sofiću i Dijani Čuljak kazao kakav format trebaju predložiti te je garantirao da će on sve učiniti da se projekt prihvati - rekao je Šelebaj istražiteljima.

U poslove Core Medije i Nove TV, prema iskazu Šelebaja, bila je uključena i Hloverka Novak Srzić. Kako je kazao Šelebaj, upravo je Hloverkina ideja bila format političkog talk showa "U sridu", koji je za 22.500 eura po emisiji Core Media prodala Novoj TV.  

O primopredaji novca je svjedočio Edvin Softić, koji je istražiteljima rekao da su mu jednom Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak ostavili kuvertu s 5000 eura za Svilana. 

- On je došao ispred zgrade u kojoj sam živio pa sam mu dao taj novac - rekao je Softić i dodao kako su Svilanu novac isplaćivali još neki ljudi koje nije imenovao.

Protiv Svilana još su svjedočili i Tonček Mandić i "ugroženi" svjedok, koji je pod zaštitom. Mandić je kazao kako je Svilan kontinuirano primao novac za emisije "U sridu" i "Istraga", a da je količina novca bila vezana uz broj emitiranih emisija.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 11

  • nlukac11 22.04.2012.

    još nisam čul da se je netko od novinara ogradio od Svilana- izgleda da su svi u istom toru, a nama prodaju poštenje- smradovi jedni nemoralni

  • Marinkovich 22.04.2012.

    ...........a šelebaj je ostavio mlakaru,a on gvardioli,a on biliću,a on josipoviću etcc.@

  • platon_1 22.04.2012.

    vrijeme je i da stari novak položi račune dorhu za haračenje po makarskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare