To je to što me zanima!

Šokirao i policajce: U BiH vozio s 5,5 promila alkohola u krvi

Muškarca su nakon mjerenja promila alkohola u krvi odveli u policiji na triježnjenje, a protiv njega će biti poduzete i druge zakonom predviđene mjere...
Vidi originalni članak

Policija iz Travnika (BiH) zaustavila je na magistralnoj cesti M-5 muškarca i izmjerila mu čak 5,5 promila alkohola u krvi što je novi nestalni rekord u toj zemlji, javlja Klix.ba.

Rekorder po promilima u BiH od listopada prošle godine bio je 52-godišnji O. L. iz Posavskog kantona čiji je nalaz vještačenja Zavoda za zdravstvenu zaštitu Sarajevo pokazao da je imao 4,91 promila. Ovaj iznos je jednak količini od 14 velikih čaša piva (500 ml), skoro 15 čaša vina (200 ml) ili 25 čašica rakije (40 ml).

Muškarca su nakon mjerenja, koje je šokiralo i policajce, odveli u policiji na triježnjenje, a protiv njega će biti poduzete i druge zakonom predviđene mjere.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 12.11.2018.

    medicina će morati pomaknuti granice smrtnonosnih promila,rekordi sttalno idu naprijed

  • plavo_oki 12.11.2018.

    Zaustavio policajac vozača pod dejstvom narkotika: - Daj mi saobraćajnu i ličnu kartu! - Pusti me, brate, pa zar ne vidiš da ne znam gde sam? - Čoveče, daj mi saobraćajnu i ličnu kartu! - Pusti me na miru, ja stvarno ne znam gde sam! - Pa jel ti znaš ko sam ja? - Jao brate, šta je ovo? Ja ne znam gde sam, ti ne znaš ko si!

  • pobocnik ljubo 12.11.2018.

    da se lijepo nadrogirao ko čovjek ne bi mu ništa pokazalo na testu. mene zaustavili zbog spore vožnje. puhao sam, nisam mogao hodati po crti ni stajati na jednoj nozi, pričao sam gluposti. pustili me uz preporuku da malo odspavam sa strane. pa ajde ti spavaj na tripu dok ti majmuni letaju pred očima. poslije se refao sa malo bijelog i vozi dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare