To je to što me zanima!

Šokirao Izrael: Obama bi vratio stare granice na Bliski istok

Američki predsjednik podržava Palestinu i njen zahtjev da se vrate granice kakve su bile prije nego što je Izrael okupirao istočni Jeruzalem, Zapadnu obalu i Gazu
Vidi originalni članak

Američki predsjednik u četvrtak je podržao Palestinu i njen zahtjev da se vrate granice kakve su bile prije 1967. godine, odnosno prije nego što je Izrael okupirao istočni Jeruzalem, Zapadnu obalu i Gazu. Dodao je da Izrael mora prihvatiti činjenicu da nikad neće imati potpuni mir ako će se on temeljiti na trajnoj okupaciji. 

- Granice Izraela i Palestine trebaju se bazirati na onima iz 1967. godine, a one trebaju garantirati održivu Palestinu i siguran Izrael, rekao je Obama i šokirao izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

- To je katastrofa za židovsku državu, rekao je Netanjahu i odbacio Obamine teze o granici. Obama i Netanjahu trebali bi se u petak sastati u Bijeloj kući kako bi razgovarali o mirovnom procesu, javlja BBC.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • johntaylor 20.05.2011.

    Obama ne razumije nista, a i ustvari je vise sklon Muslimanima nego Zidovima samo to ne smije javno reci jer bi ga skalpirali u Americi. don t f.... with Jews...

  • xxx1 20.05.2011.

    e mij Obama taka si u osinje gnjezdo,gore neg al-kaida,doći če ti glave

  • papaja 20.05.2011.

    Napokon prijedlog da se ispravi bar dio nepravde koja se Palestincima radi od uspostavljanja države izrael pa do danas kad su palestinci zgurani u ZOO vrt okružen zidovima i bodanom žicom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare